مراسم گرامیداشت روز جهانی داوطلب با حضور مسئولین و داوطلبان سلامت دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد
سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه: رمز ارتقای سطح سلامت جامعه استفاده از مشارکت مردم بویژه نقش موثر رابطین توانمند سلامت است.
دکتر علی جنتی افزود: حوزه سلامت برای سلامتی پایدار نیازمند مشارکت مردم است و رابطین حلقه ی اتصال این مشارکت بین جامعه و خانواده با حوزه سلامت هستند.
ایشان توانمند بودن رابطین را لازمه ی مشارکت موثر دانست و اشاره کرد: مشارکت یعنی رابطین به درجه ای از توانمندی برسند تا بتوانند علاوه بر خود از خانواده و دوستان خود نیز مراقبت کنند .
سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه گفت: با توجه به شعار روز رابطین با عنوان " مشارکت در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر " انتظار داریم با جذب رابطین بیشتر و توانمند ساختن آنان با کسب آموزش ها و مهارت های لازم در گام اول مراقبت لازم را برای پیشگیری از ابتلای افراد جامعه به بیماری ها مختلف انجام بدهیم و در گام دوم در صورت ابتلا شدن فردی بتوانیم به طور صحیح خدمات درمانی را ارائه کنیم تا دوباره سلامت خود را به دست بیاورند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در نرم افزار سیب تمام افراد باید پرونده الکترونیکی داشته باشند و اطلاعات شان در برنامه " سیب" ثبت شده باشد افزود: تاکنون اطلاعات نزدیک به 170 هزار نفر ثبت شده است ولی هنوز اطلاعات نزدیک به 20 هزار نفر ثبت نشده است و ما از رابطین سلامت خود انتظار داریم تا با تشویق مردم برای مراجعه به مراکز و خانه های بهداشت نسبت به تکمیل پرونده بهداشتی خود اقدام نمایند.
دکتر علی جنتی سه شرط را لازمه ی تاثیرگذاری فعالیت های رابطین سلامت در جامعه دانست و گفت: رابطین باید با کسب اطلاعات لازم خودشان را توانمند کنند و این آموزش ها را مهم شمرده و در رفتار عملی خود آنها را به کار گیرند و در نهایت بتوانند این اطلاعات را به افراد جامعه آموزش بدهند.
دکتر مجتهدی، معاون بهداشتی دانشکده، هم در ابتدای این مراسم ضمن خوشامدگی به حاضران گفت: در حال حاضر ما 1200 رابط سلامت داریم که تحت عناوین رابطین بهداشت، سفیران سلامت و رابطین سلامت ادرات با دانشکده همکاری می کنند.
ایشان افزود: هدف ما افزایش شاخص های بهداشتی همراه با افزایش پاسخگویی و رضایت مردم و افزایش سواد سلامتی در حوزه بهدشت است که در جهت سیاست گذاری های کلی دانشکده است.
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر اسماعیلی، روانشناس، از دانشگاه مراغه با اشاره به نقش ازدواج سالم و پایدار در ارتقای سطح سلامت جامعه گفت: باید با از بین بردن موانع ازدواج سالم و همچنین آموزش جوانان برای تصمیم گیری بر اساس ذهن خردمندانه و نه ذهن هیجانی و توجه به تفاوت های طبیعی زن و مرد خانواده هایی پایدار ایجاد کنیم تا به جامعه ای سالم هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ بهداشتی دست یابیم.
گفتنی ست در پایان این مراسم به پنج نفر از رابطین برگزیده جایزه سفر زیارتی به مشهد مقدس تعلق گرفت و از دیگر رابطین نمونه با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.