Aa
تاریخ : دوشنبه 19 آذر 1403
کد 3535

پیوستن مراغه به شبکه شهرهای سالم نتیجه تلاش جمعی است

رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه با بیان اینکه پروژه پیوستن مراغه به شبکه شهرهای سالم و ایمن طی دیماه ۱۳۹۷ و از دبیرخانه مستقر در این دانشکده آغاز شد، اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی شهرستان و در راس آنها فرمانداری دست به دست هم دادند و این پروژه در نتیجه همت و تلاش جمعی به نتیجه رسید.
دکتر اللهوردی ارجمندی روز شنبه در حاشیه بازدید از دفتر ایرنا در مراغه به خبرنگار ایرنا افزود: هفت کمیته به مدت حدود ۶ سال در این پروژه مشارکت کردند و در نهایت گواهینامه الحاق مراغه به شهرهای سالم و ایمن جهان طی ۱۳ آذرماه تحویل شد.

وی که عنوان جانشین ریاست دبیرخانه شهر سالم و ایمن مراغه را بر عهده دارد، اضافه کرد: مسئولیت ۲ مورد از کمیته‌های هفتگانه شامل «سبک زندگی سالم» و «مستندسازی» نیز بر عهده دانشکده علوم پزشکی قرار دارد.

وی از همکاری امام جمعه، آموزش و پرورش، پلیس راهور، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، شهرداری، روابط عمومی و معاونت بهداشتی دانشکده و دیگرهای نهادهای دولتی همچنین سمن‌ها و رسانه‌ها قدردانی کرد و افزود: فرماندار مراغه در راس دبیرخانه، و نماینده مردم در خانه ملت نیز همواره از برنامه شهر سالم مراغه پشتیبانی کرده‌اند.

دکتر ارجمندی با تاکید بر اینکه اگر حمایت‌های جمعی نبود، پروژه هیچگاه به نتیجه نمی‌رسید، ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی نیز در حد توان مشارکت کرد و اخذ این گواهینامه را شروع کار برای تحقق شاخص‌های شهر سالم می‌دانیم.

وی ابراز امیدواری کرد که تمام ارگان‌ها در این مسیر دست به دست هم دهند و تصریح کرد: ۸۰ شاخص سلامت‌محور باید در این شهر تحقق یابد تا الحاق مراغه به شبکه شهرهای سالم و ایمن همچنان ادامه داشته باشد.

به گفته وی ارزیابان بین‌المللی سه سال بعد نیز برای ارزیابی این شاخص‌ها به مراغه سفر می‌کنند و در این مدت نیز تعامل و همکاری برای تحقق شاخص‌ها باید ادامه یابد.

رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه با تاکید بر اینکه انسان سالم می‌تواند به توسعه پایدار رقم بزند، افزود: پیگیری و تحقق اکثر شاخص‌های شهر سالم بر دوش مجموعه مدیریت شهری و دانشکده علوم پزشکی قرار دارد.

دبیرخانه شهر سالم از این پس با چه ساختاری فعالیت می‌کند؟

رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه بیان کرد: اندیشگاهی در دانشکده علوم پزشکی برای راهبری دبیرخانه شهر سالم تشکیل شده که نخبگان و مسئولان در آن عضویت دارند و کارها را اولویت‌بندی می‌کنند.

دکتر ارجمندی با بیان اینکه دبیرخانه شهر سالم مراغه از این پس زیر نظر معاونت بهداشتی دانشکده فعالیت می‌کند، افزود: برنامه‌های عملیاتی هریک از کمیته‌های هفتگانه که ذیل دبیرخانه برنامه شهر سالم و ایمن مراغه فعالیت می‌کنند، به صورت سالانه و در بهمن ماه هر سال تدوین می‌گردد.

به گفته وی هر کمیته به صورت مستقل نسبت به تدوین برنامه‌های عملیاتی سالانه اقدام می‌کند و این برنامه‌ها به صورت مشارکتی و با حضور و همکاری سایر اعضای کمیته‌های تخصصی و با محوریت و مدیریت رئیس یا دبیر کمیته انجام می‌گیرد.

به گزارش ایرنا برای نخستین‌بار در سال ۱۳۷۰ و به دنبال برگزاری نخستین سمپوزیم شهر سالم در تهران، پروژه شهر سالم در کوی ۱۳ آبان تهران کلید خورد اما نخستین شهری که توانست نشان بین‌المللی را به طور رسمی از سازمان جهانی بهداشت دریافت کند شهر «سهند» در آذربایجان‌شرقی بود و شهر مراغه دومین شهر محسوب می‌شود.

گفتنی است اخذ گواهینامه شهر سالم به نوعی برندسازی بین‌المللی برای مراغه است و اسم این شهر در زمره شهرهایی قرار می‌گیرد که قدم در راه توسعه از مسیر سلامت گذاشته است.

چنین شهری مقصد مناسب‌تری برای گردشگران ملی و بین‌المللی خواهد بود؛ همچنین اتحاد و مشارکت تمامی بخش‌های یک شهر برای تامین سلامت شهروندان در طولانی مدت به بهبود شاخص‌های سلامت و تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت منجر خواهد شد.

ایجاد چنین ساختار نظام‌مندی در شهر زمینه‌ای برای شروع اجرای سایر برنامه‌های توسعه‌ای در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خواهد بود.

شهر دوستدار کودک، شهر دوستدار سالمند، شهر هوشمند، شهر پایدار، شهر ایمن، ژئوپارک، و غیره همگی زیر چتر برنامه شهر سالم و شاخص‌های شهر سالم قرار می‌گیرد.

به عبارتی هر نوع برنامه توسعه‌ای که نیازمند مشارکت بین‌بخشی و مشارکت مردمی است را می‌توان در بستر برنامه شهر سالم اجرایی کرد.

  • نوشته شده
  • در دوشنبه 19 آذر 1403
  • تعداد بازدید 48
  • واحد ارجاع دهنده روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه

اخبار

قابل توجه داوطلبین شرکت کننده در فراخوان جذب کارشناس سلامت روان

1403/09/20

پیوستن مراغه به شبکه شهرهای سالم نتیجه تلاش جمعی است

1403/09/19

بازدید معاون توسعه دانشکده علوم پزشکی مراغه از پروژه‌های عمرانی و صدور دستورات لازم برای تسریع روند اجرایی

1403/09/13

اطلاع رسانی آغاز واکسیناسیون کشوری شیرخواران 2 ماهه با واکسن روتاویروس از 13 آذر

1403/09/12

چهارمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

1403/09/12

جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

1403/09/11

بازدید رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت

1403/09/11

كارگاه آموزشي "انگيزش در محل كار" برای 25 مدیر ستادی به همت اداره آموزش و توسعه كاركنان معاونت توسعه دانشكده برگزار شد

1403/09/11

توقیف و امحاء ۱۰ تن مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته در مراغه

1403/09/08

اجرای برنامه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH)درشهرستان مراغه

1403/09/07

دیدار رئیس دانشکده علوم پزشکی و معاون توسعه با مسئولان وزارت بهداشت

1403/09/07

اعزام تیم های ورزشی دانشکده به چهارمین المپیاد کارکنان وزارت بهداشت

1403/09/05

دیدار رئیس دانشکده و معاون توسعه با اعضا موسسه خیریه عمران مراغه

1403/09/01

بازدید رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت

1403/09/01

فرایند ارزیابی شایستگی های عمومی پزشکان جدید الاستخدام برگزار شد

1403/08/29