وی که عنوان جانشین ریاست دبیرخانه شهر سالم و ایمن مراغه را بر عهده دارد، اضافه کرد: مسئولیت ۲ مورد از کمیتههای هفتگانه شامل «سبک زندگی سالم» و «مستندسازی» نیز بر عهده دانشکده علوم پزشکی قرار دارد.
وی از همکاری امام جمعه، آموزش و پرورش، پلیس راهور، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، شهرداری، روابط عمومی و معاونت بهداشتی دانشکده و دیگرهای نهادهای دولتی همچنین سمنها و رسانهها قدردانی کرد و افزود: فرماندار مراغه در راس دبیرخانه، و نماینده مردم در خانه ملت نیز همواره از برنامه شهر سالم مراغه پشتیبانی کردهاند.
دکتر ارجمندی با تاکید بر اینکه اگر حمایتهای جمعی نبود، پروژه هیچگاه به نتیجه نمیرسید، ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی نیز در حد توان مشارکت کرد و اخذ این گواهینامه را شروع کار برای تحقق شاخصهای شهر سالم میدانیم.
وی ابراز امیدواری کرد که تمام ارگانها در این مسیر دست به دست هم دهند و تصریح کرد: ۸۰ شاخص سلامتمحور باید در این شهر تحقق یابد تا الحاق مراغه به شبکه شهرهای سالم و ایمن همچنان ادامه داشته باشد.
به گفته وی ارزیابان بینالمللی سه سال بعد نیز برای ارزیابی این شاخصها به مراغه سفر میکنند و در این مدت نیز تعامل و همکاری برای تحقق شاخصها باید ادامه یابد.
رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه با تاکید بر اینکه انسان سالم میتواند به توسعه پایدار رقم بزند، افزود: پیگیری و تحقق اکثر شاخصهای شهر سالم بر دوش مجموعه مدیریت شهری و دانشکده علوم پزشکی قرار دارد.
رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه بیان کرد: اندیشگاهی در دانشکده علوم پزشکی برای راهبری دبیرخانه شهر سالم تشکیل شده که نخبگان و مسئولان در آن عضویت دارند و کارها را اولویتبندی میکنند.
دکتر ارجمندی با بیان اینکه دبیرخانه شهر سالم مراغه از این پس زیر نظر معاونت بهداشتی دانشکده فعالیت میکند، افزود: برنامههای عملیاتی هریک از کمیتههای هفتگانه که ذیل دبیرخانه برنامه شهر سالم و ایمن مراغه فعالیت میکنند، به صورت سالانه و در بهمن ماه هر سال تدوین میگردد.
به گفته وی هر کمیته به صورت مستقل نسبت به تدوین برنامههای عملیاتی سالانه اقدام میکند و این برنامهها به صورت مشارکتی و با حضور و همکاری سایر اعضای کمیتههای تخصصی و با محوریت و مدیریت رئیس یا دبیر کمیته انجام میگیرد.
به گزارش ایرنا برای نخستینبار در سال ۱۳۷۰ و به دنبال برگزاری نخستین سمپوزیم شهر سالم در تهران، پروژه شهر سالم در کوی ۱۳ آبان تهران کلید خورد اما نخستین شهری که توانست نشان بینالمللی را به طور رسمی از سازمان جهانی بهداشت دریافت کند شهر «سهند» در آذربایجانشرقی بود و شهر مراغه دومین شهر محسوب میشود.
گفتنی است اخذ گواهینامه شهر سالم به نوعی برندسازی بینالمللی برای مراغه است و اسم این شهر در زمره شهرهایی قرار میگیرد که قدم در راه توسعه از مسیر سلامت گذاشته است.
چنین شهری مقصد مناسبتری برای گردشگران ملی و بینالمللی خواهد بود؛ همچنین اتحاد و مشارکت تمامی بخشهای یک شهر برای تامین سلامت شهروندان در طولانی مدت به بهبود شاخصهای سلامت و تعیینکنندههای اجتماعی سلامت منجر خواهد شد.
ایجاد چنین ساختار نظاممندی در شهر زمینهای برای شروع اجرای سایر برنامههای توسعهای در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خواهد بود.
شهر دوستدار کودک، شهر دوستدار سالمند، شهر هوشمند، شهر پایدار، شهر ایمن، ژئوپارک، و غیره همگی زیر چتر برنامه شهر سالم و شاخصهای شهر سالم قرار میگیرد.
به عبارتی هر نوع برنامه توسعهای که نیازمند مشارکت بینبخشی و مشارکت مردمی است را میتوان در بستر برنامه شهر سالم اجرایی کرد.