به گزارش روابط عمومی، در راستای شناسایی و تحقیق پیرامون عوامل اجتماعی موثر بر سلامت با حضور معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، برنامه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت که از مرداد ماه امسال اجرایی شده است مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر الهه حق گشایی در این جلسه گفت:با گسترش علم پزشکی در کنار سایر علوم ، دیدگاههای مربوط به سلامت توسعه یافته و تعاریف سلامت و سلامتی مفاهیم جدید تری را کسب کرده است.
معاون بهداشتی ادامه داد: امروزه عوامل غیرپزشکی مؤثر بر سلامت، به شکلی ویژه مورد توجه قرار گرفته است بطوریکه این عوامل، به صورت مستقل یا از طریق اثرگذاری متقابل، میتوانند سلامت افراد را تحت تأثیر قرار دهند و یا نابرابریهایی در وضعیت سلامت ایجاد کنند.
وی اذعان کرد: برخی از این عوامل مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه و طبقه اجتماعی که بعنوان عوامل اجتماعی موثربر سلامت (Social Determinants of Health) میشناسیم بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژيکی باعث ابتلا به بیماري میشوند و در سلامت انسان نقش بسزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال می نمایند.
وی با بررسی موارد مختلف کارشناسی در این جلسه افزود:با توجه به اینکه در شهرستان مراغه مقوله اقدام به خودکشی بعنوان یکی از آسیبهای تاثیر گذار بر سلامت جسمانی وروانی همشهریان طی 5سال اخیر برآورد گردیده است از مرداد ماه سال جاری مدیریت وکاهش خودکشی درقالب طرح مذکور با برگزاری جلسات توجیهی وبازدید از مراکز بهداشتی وروند شناسایی وپیگیری وانجام مداخلات درمانی وروانشناختی برای افراد با اولویت گروههای پرخطر انجام میگیرد.
او اضافه کرد:اولویت واهمیت این برنامه در جلسات دبیرخانه وکمیته پیشگیری از خودکشی و کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی وسایر جلسات کاهش آسیب در شهرستان مطرح وبر همکاریهای بین بخشی تاکید گردیده است و پایش روند خدمات در حوزه سلامت روانی اجتماعی واعتیاد بصورت مستمر ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی،برنامه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت با دریافت داده های لازم و انجام پژوهش و تعیین شاخص های مربوطه می تواند در جهت شناسایی مشکل و ارائه راهکارهای لازم، در جهت حل مشکلات بهداشتی، پیشگیری و ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه و شهروندان موثر واقع شود.