دانشکده علوم پزشکی مراغه دانشجوی پزشکی میگیرد
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با رایزنی های انجام شده و موافقت وزارت بهداشت، امسال دانشکده علوم پزشکی این شهرستان برای اولین بار به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجوی رشته پزشکی می گیرد.
علی علیزاده افزود: جذب دانشجوی پزشکی در این دانشکده یکی از لازمه های تبدیل آن به دانشگاه علوم پزشکی است.
وی با بیان اینکه برای تبدیل دانشکده علوم پزشکی مراغه به دانشگاه علوم پزشکی نیاز به ایجاد زیرساخت هاست اضافه کرد: با وجود اینکه امسال شاهد عدم استقلال مالی دانشکده های علوم پزشکی بوده ایم اما با تلاش ها و رایزنی های انجام شده از طریق مجلس و وزارت بهداشت ودرمان، ردیف بودجه ملی به این دانشکده در سال آینده اختصاص خواهد یافت.
علیزاده گفت: استقلال مالی دانشکده علوم پزشکی مراغه و نیز تخصیص ردیف ملی برای بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مراغه حرکتی بزرگ برای توسعه بخش بهداشت و درمان مراغه به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان شرقی و منطقه است.
وی افزود: با تخصیص ردیف ملی در بودجه سال ۱۴۰۱ برای بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مکان یابی برای احداث این مرکز درمانی نهایی شده و در هفته های آتی شاهد کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: همچنین با توافقات انجام شده با سازمان تامین اجتماعی، ۱۵۰ تخت به ظرفیت بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی این شهرستان افزوده می شود.
نمانیده مردم مراغه و عجب شیر در خانه ملت با بیان اینکه برنامه ریزی برای طرح های جدید در وضعیت تحریمی دشوار است، اظهار کرد: طرح های در دست اجرا در بخش بهداشت و درمان مراغه حرکتی برای توسعه این شهرستان و خدمت رسانی به مردم منطقه است.
وی با اشاره به نقش خیران در توسعه زیرساخت های سلامت گفت: در حوزه بهداشت و درمان به همت خیران و دستگاه های متولی امر در سال های گذشته اقدامات مناسبی برای ایجاد زیرساخت های بخش سلامت این شهرستان انجام شده است.
علیزاده افزود: با توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی این شهرستان شهروندان مراغه ای و سایر شهرهای همجوار نیز می توانند از امکانات موجود درمانی این شهرستان به عنوان قطب درمان منطقه استفاده کرده و بهره مند شوند.
عضو خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز در پیام تصویری به این همایش گفت: شهرستان مراغه از شهرهایی است که سابقه طولانی در کارهای خیر داشته و در طول تاریخ آثار بسیاری از خیران در آن به چشم می خورد.
آیت الله محمدتقی پورمحمدی افزود: ایجاد مدارس متعدد و حوزه های علمیه در قرون گذشته و نیز احداث مراکز درمانی و بهداشتی توسط خیران در سال های اخیر، آثاری از کارهای خیری است که توسط مردم خیر این خطه به یادگار مانده است.
وی ادامه داد: اکنون نیز خیران مراغه ای ساکن این شهر و سایر شهرهای کشور، در زمینه بهداشت و درمان و نیز کمک به نیازمندان از جمله در ایام کرونایی کارهای خیر بسیاری انجام داده اند.
امام جمعه مراغه از جمله این اقدامات خیر به احداث مرکز جامع سرطانی توسط یکی از خیران این شهرستان اشاره کرد.
دبیر شهر سالم و ایمن مراغه نیز در این همایش با اشاره به اکران فیم مستند تاریخ شفاهی سلامت مراغه گفت: اکران خصوصی این فیلم مستند پیش رویدادی برای جشنواره ملی مشارکت اجتماعی در سلامت است که در اردیبهشت ۱۴۰۱ در بخشهای مختلف برای شهروندان، دانشآموزان و دانشجویان برگزار خواهد شد.
صدیق صلواتی افزود: مرحله بعدی این پروژه تاریخی و فرهنگی، تالیف کتابی با همین عنوان در راستای هدف بلندمدت دانشکده علوم پزشکی مبنی بر تاسیس موزه تاریخ سلامت است.
وی اضافه کرد: موزه تاریخ سلامت مراغه دارای بخشهای مختلف از جمله آثار و مستندات مکتوب و شفاهی خواهد بود که مجموعه آرشیو فیلمهای ثبت و ضبط شده از پیشکسوتان نظام سلامت مراغه به عنوان گنجینه ارزشمندی، بخش سمعی و بصری موزه را شکل خواهد داد. به گزارش ایرنا، در این همایش فیلم مستند تاریخ شفاهی سلامت مراغه پخش و از فعالان و خیران بخش سلامت مراغه تجلیل شد.