تاریخ : يکشنبه 24 دي 1396

کارگاه آموزشی با موضوع اورژانسهای مامایی در حاملگیهای پرخطر برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، گروه سلامت جمعیت و خانواده کارگاه آموزشی با موضوع "اورژانسهای مامایی" در قالب دوره های غیرکددار ضمن خدمت کارکنان بر اساس تقویم آموزشی برای پزشکان ، ماماهای شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری، و پایگاهها و روستایی برگزار کرد.
این کارگاه  در راستای اجرای برنامه ی نظام پیشگیری از مرگ مادری (پیگیری مادران پرخطر) برای  پزشکان ، ماماهای شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری، و  پایگاهها و روستایی  در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی دکتر مجتهدی، معاون بهداشتی دانشکده،  اهداف توسعه پایدار (Sustainable Development Goals ) در خصوص حفظ و ارتقاء سلامت مادران جهت دستیابی به کاهش مرگ مادری و حفظ سلامت آنان "پایان دادن به مرگهای قابل اجتناب" تا سال 2030  را تشریح کرد.
همچنین ایشان بر رابطه مستقیم این اهداف با شناسایی زود هنگام مادران باردار ، ویزیت ، مراقبت ، ضرورت پیگیری توسط ارایه دهندگان خدمات سلامت مادران در مناطق شهری و  روستایی و خانه های بهداشت تاکید کرد.
در ادامه،سرکار خانم دکتر خاکپور ،متخصص محترم زنان و زایمان، جهت توانمندسازی ، تقویت بنیه علمی و عملی ارایه دهندگان خدمات سلامت مادران در رویارویی با اورژانسهای مامایی در حاملگیهای پرخطر به توضیح عناوین آموزشی ؛ تعریف و ارزیابی فشارخون بالا و مزمن ، نشانه ها و علایم پره اکلامپسی خفیف و شدید ، نحوه انجام مراقبتها ، کنترل ، تشخیص ، پیشگیری ، درمان ، کنترل فشارخون بالا ، تاثیر انجام مراقبتهای ناکافی در تشدید پره اکلامپسی و تبدیل آن به اکلامپسی ، خونریزی های دوران بارداری ، علایم و نشانه های جفت سرراهی و انواع آن ، نحوه تشخیص دکولمان و مراقبتهای مربوط آن ، عوارض و پیامدهای خونریزی ها در دوران بارداری ، نحوه ارجاع و یا اعزام مادران پرخطر پرداخت.
ایشان ضمناً اهمیت تزریق آمپول سولفات منیزیوم را به همراه نحوه آماده و تهیه نمودن آن را نیز به طور عملی توضیح دادند. و نقش موثر آن را در جلوگیری از عوارض سوی حاملگی را قبل از ارجاع فوری بیان نمود.
همچنین خانم دکتر خاکپور جهت سنجش موثر بودن آموزشها و تاثیر آن در تبدیل به فعل رفتاری به صورت کتبی به طرح 7 کیس مختلف در مورد اورژانسهای مامایی و حاملگیهای پرخطر پرداخت. نتایج آن در پایان جلسه به صورت موردی بررسی و به کلیه سوالات مدعوین در این زمینه پاسخ دادند.. که نتایج آن به روش T test بررسی و موثر بودن آموزشها مشخص گردید.
 دکتر پیروی ،متخصص محترم داخلی،هم مورد دو بیماریهای شایع ، مزمن و زمینه ای "دیابت/دیابت بارداری/ هیپر و هیپو تیروئید پرداخت و نکات کلیدی در خصوص علایم و نشانه ها ، تشخیص کلینیکی و پاراکلنیکی ، نتایج آزمایشها ، ارجاع ، پیگیری ، نحوه درمان در سطح اول و ..... توضیح داد و عملکرد بر اساس پروتکل خارج بیمارستانی تاکید نمود و با ارایه پاسخ تشریحی به کلیه سوالات مدعوین و با آرزوی حفظ ، ارتقای سلامت مادران در جامعیت بخشیدن به اهداف راهبردی طرح تحول سلامت با ذکر صلوات به جلسه خاتمه داد.
  • در يکشنبه 24 دي 1396

فراخوان دعوت به همکاری:

1403/03/26

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با سامانه TTAC

1403/03/26

اطلاعیه زمان بندی مصاحبه  پذیرفته شدگان آزمون پذیرش بهورزی مورخه 1402/12/25

1403/03/23

دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه 12 کارنامه جوانی جمعیت را بین 63 دانشگاه/دانشکده کشور کسب کرد

1403/03/21

پنج ماموریت اورژانس مراغه در سال گذشته با انتقال هوایی بوده است