دکتر جنتی: همکاری درون سازمانی و برون سازمانی برای تحقق سلامت جامعه نیازمند فرهنگ سازی توسط مردم و مسئولان بوده و این امر لازمه اصلی توسعه سلامت پایدار است .
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه اضافه کرد: تبلیغ سلامت باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود و اطلاع رسانی درست راهگشای بسیاری از مشکلات در حوزه سلامت و بهداشت تلقی شود .
به گزارش روابط عمومی، در کارگروه سلامت و امنیت غذایی مراغه به برخورد با واحدهای متخلف در بخش بهداشت و سلامت غذایی با مشارکت نیروی انتظامی، دادستانی و دانشکده علوم پزشکی این شهرستان اشاره و اعلام شد که مراغه به عنوان یکی از هفت شهر برتر کشور در پیشگیری از استعمال دخانیات و قلیان برگزیده شده است .
ظفر محمدی، فرماندار شهرستان ویژه مراغه، نیز در این نشست گفت: دستگاه های متولی صیانت از بهداشت و سلامت غذایی با اماکن عمومی و واحدهای صنفی متخلف در زمینه فروش و استعمال دخانیات و قلیان و همچنین عدم رعایت اصول و موازین بهداشتی در توزیع مواد غذایی برخورد قاطع کنند .
وی افزود: در راستای حفظ سلامت همشهریان، برخورد با تغییر کاربری های غیرمجاز به ویژه در رستوران های سنتی در مناطق گردشگری مراغه نیز مورد توجه قرار گیرد .
وی با اشاره به مصوبات این کارگروه اضافه کرد: طرح رعایت استانداردهای لازم برای عرضه نان با نظارت شورای آرد و نان و برخورد با دستفروشان موادغذایی در حاشیه شهر و میدان دواب توسط دستگاه های انتظامی و بهداشتی نیز به زودی به محله اجرا گذاشته می شود .
وی خاطر نشان کرد: ایجاد کارگروه تخصصی برای مطالعه در زمینه انتقال فاضلاب روستایی در روستای ورجوی یا احداث تصفیه خانه جدید در این منطقه و نیز ایجاد کمیته جامعه ایمن با هدف پیشگیری از روند مرگ و میر جوانان از دیگر مصوبه های این کارگروه است .
در بخش دیگری از این نشست معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیز گفت: کنترل و نظارت مستمر بر فعالیت واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی در حوزه بهداشت و سلامت نقش تعیین کننده ای در تامین امنیت و سلامت جامعه دارد .
دکتر مجتهدی افزود: بررسی مشکلات بهداشتی در مناطق روستایی به ویژه دفع فاضلاب روستایی، نظارت و برخورد با دست فروشان مواد غذایی متخلف و مراکز عرضه و استعمال دخانیات و قلیان در اولویت کاری دستگاه های متولی بهداشت و سلامت این شهرستان قرار گرفته است .
وی ادامه داد: با توجه به اقدامات قبلی در حوزه بهداشت و سلامت، مراغه به عنوان یکی از هفت شهر برتر در حوزه پیشگیری از عرضه و استعمال دخانیات و قلیان در کشور توسط وزارت بهداشت ، معرفی شده است .
جانشین فرمانده نیروی انتظامی مراغه نیز در این نشست گفت: تاکنون در راستای برخورد با مراکز عرضه دخانیات و قهوه خانه ها و رستوران های سنتی متخلف 85 واحد صنفی اخطار دریافت کرده و ملزم به تغییر کاربری، دریافت مجوزهای قانونی و رعایت موازین بهداشتی و اخلاق شده اند .
سرهنگ علی فیضی افزود: نیروی انتظامی با هماهنگی دادستانی و دانشکده علوم پزشکی با واحدهای صنفی متخلف برخورد کرده و این واحدها ملزم به اجرای قوانین بهداشتی از جمله عدم ورود افراد زیر 18 سال، رعایت شئونات اخلاقی و موازین بهداشتی و جمع آوری قلیان و دخانیات در مراکز عرضه غذا و مواد غذایی به ویژه در رستوران های سنتی شده اند .