تاریخ : سه شنبه 25 خرداد 1395

دانشکده علوم پزشکی مراغه به پویش ملی " قلیان ها را گلدان کنیم" پیوست

با حضور سرپرست و اعضای هیئت رئیسه دانشکده علوم پزشکی مراغه ، معاون دادستان و رئیس پلیس نظارت بر اماکن شهرستان مراغه آئین نمادین پویش ملی " قلیان ها را گلدان کنیم" برگزار شد.

هر سال هم زمان با هفته ی بدون دخانیات وزارت بهداشت یک شعار را به صورت نمادین برای فرهنگ سازی مناسب برای مبارزه با دخانیات در نظر می گیرد. شعار امسال با عنوان" قلیان ها را گلدان کنیم" هدف خود را برای کاهش مصرف آن در جامعه متمرکز کرده است.

در آئین نمادینی که به این منظور در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد، دکتر علی جنتی، سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه، به اهمیت توجه به مصرف بالا و کنترل نشده ی دخانیات در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سال های اخیر شاهد افزایش تمایل جوان ها به مصرف قلیان هستیم.

دکتر علی جنتی ادامه داد: این  در حالی است که تحقیقات نشان داده است خطرات مصرف آن به مراتب بیشتر از سیگار است و آینده ی سلامتی فرد را به شدت تهدید می کند. و این یعنی اینکه نیرویی که مسئول ساختن آینده ی جامعه است با ناآگاهی خود برای آینده ی خود و جامعه ی خود مشکل ساز می شود.

ایشان افزود: اگر جلوی این روند از طریق فرهنگ سازی و نظارت های اصولی گرفته نشود در آینده ای نه چندان دور شاهد افزایش ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند سرطان خواهیم شد. و با در نظر گرفتن اینکه مصرف قلیان نه تنها به طور مستقیم بر اقتصاد خانواده تاثیر منفی می گذارد بلکه با تسریع بروز بیماری های مختلف قلبی و عروقی، ریوی و سرطان اقتصاد جامعه را هم تحت تاثیر قرار می دهد باید نهادهای مسئول در این مسئله به طور جدی ورود کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه تاکید کرد: اهمیت نقشی که رسانه ها بخصوص رسانه ی ملی در این زمینه می تواند بازی بکند غیرقابل انکار است چرا که شاید موثرترین شیوه ی پیشگیری مصرف قلیان فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم از مضرات آن و خطرات مرگباری است که در نتیجه مصرف قلیان گریبانگیر آنها خواهد شد.

دکتر علی جنتی گفت: اعتقاد دارم با اجرای قانون مربوط به امور صنفی به راحتی این امر قابل کنترل است اما متاسفانه ناهماهنگی نهادهای مسئول این امر را دشوار ساخته است.

وی ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی مراغه همواره تلاش کرده است نقش خود را در امور کنترلی مربوط به این حیطه به بهترین و موثرترین شیوه ایفا کند اما واقعیت این است که ریشه کنی این مشکل اهتمام و همدلی دیگر سازمان ها را هم می طلبد. امیدوارم این جلسه نقطه ی آغازین هماهنگی ما با برخی از نهادهای درگیر این مسئله برای ریشه کن سازی مصرف قلیان در شهرستان مراغه باشیم.

• در سه شنبه 25 خرداد 1395
  • واحد ارجاع دهنده

فراخوان دعوت به همکاری:

1403/03/26

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با سامانه TTAC

1403/03/26

اطلاعیه زمان بندی مصاحبه  پذیرفته شدگان آزمون پذیرش بهورزی مورخه 1402/12/25

1403/03/23

دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه 12 کارنامه جوانی جمعیت را بین 63 دانشگاه/دانشکده کشور کسب کرد

1403/03/21

پنج ماموریت اورژانس مراغه در سال گذشته با انتقال هوایی بوده است