تاریخ : يکشنبه 29 فروردين 1395

سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه از برگزاری هفته سلامت با شعار "غلبه بر دیابت با تغذیه سالم" خبر داد

دکتر علی جنتی گفت: هفته ی سلامت امسال طی روزهای اول تا هفتم اردیبهشت ماه با اجرای برنامه های متنوع با هدف فرهنگ سازی در رابطه با پیشگیری بیماری های غیرواگیر برگزار خواهد شد.

ایشان افزود: یکی از تهدیدهای کنونی سلامت جامعه ما افزایش موارد بیماری های غیر واگیر است چرا که هزینه درمان و کنترل این بیماری ها بسیار بالا است و مشکلات زیادی را متوجه خانواده ها می کند. اما خوشبختانه وزارت محترم بهداشت در سیاست های ابلاغی طرح تحول سلامت توجه ویژه ای به این موارد کرده است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه اضافه کرد: در بسیاری از مواقع و با صرف هزینه بسیار کم می توان جلوی وقوع بسیاری از این بیماری ها را گرفت. محور اصلی برنامه های هفته سلامت امسال هم بر این اساس خواهد بود تا برای مردم و مدیران در مورد بیماری های غیرواگیر بخصوص دیابت حساسیت ایجاد بکند.

دکتر علی جنتی گفت: تغییر در سبک زندگی و تغذیه با هدف مقابله با چاقی و فرهنگ سازی در مورد عدم استفاده از نوشابه های گاز دار و استفاده از شیر و همچنین ایجاد فرهنگ ورزش روزانه از جمله مواردی ست که می توان برای مقابله با بیماری دیابت مورد توجه قرار داد. برنامه های هفته سلامت امسال که از اول تا هفتم اردیبهشت برگزار خواهد شد این موارد را مورد توجه قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی مراغه هم با اجرای برنامه های متنوع در سطح شهرستان سعی خواهد کرد توجه مردم و مسئولین را به بیماری های غیرواگیر به ویژه دیابت جلب کند. این برنامه ها در مکان های درمانی، آموزشی، فرهنگی و مدارس برگزار خواهند شد.

گفتنی ست ديابت يا بيماري قند، نوعي اختلال متابوليك در بدن است كه در آن توانايي توليد انسولين در بدن از بين مي‌رود و يا بدن در برابر توليد انسولين مقاوم شده و نمي تواند عملكرد طبيعي خود را انجام دهد و در نهايت قند خون افزايش مي‌يابد .

وجود مقدار فراوان قند در خون نيز در درازمدت به بخش‌هاي مختلف بدن آسيب مي رساند كه آسيب به قلب، رگ‌هاي خوني،‌ كليه‌ها، ‌دستگاه تناسلي و دستگاه عصبي و بينايي از آن جمله است .
بر اساس برآوردها، در سال 2008 در جهان حدود 350 ميليون نفر به اين بيماري مبتلا بوده‌اند و شيوع اين بيماري به ويژه در كشورهاي فقير و در حال توسعه در حال افزايش است .

در سال 2012 ديابت علت مرگ حدود 1.5 ميليون نفر در دنيا بوده است كه بيش از 80 درصد آن در كشورهاي فقير و در حال‌ توسعه رخ‌ داده است و برآوردها نشان مي‌دهد كه اين بيماري به هفتمين علت مرگ تا سال 2030 تبديل خواهد شد .

ديابت دو نوع يك و دو دارد كه در نوع يك، نقص توليد انسولين و در نوع 2 مقاومت پيش رونده بدن به انسولين مشهود است .

مهم ترين عامل ابتلا به ديابت نوع 2 چاقي و كم‌تحركي فرد است .

همه ساله براي روز جهاني بهداشت و هفته سلامت شعارهايي انتخاب مي شود كه از جمله آنها مي توان به ايمني غذا از مزرعه تا سفره در سال 94، يك عمر سلامت با خود مراقبتي در سال 93، فشار خون را جدي بگيريم در سال 92، سالمندي و سلامت در سال 91 و مقاومت به داروهاي ضدميكروبي در سال 90 اشاره كرد .

• در يکشنبه 29 فروردين 1395
  • واحد ارجاع دهنده

فراخوان دعوت به همکاری:

1403/03/26

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با سامانه TTAC

1403/03/26

اطلاعیه زمان بندی مصاحبه  پذیرفته شدگان آزمون پذیرش بهورزی مورخه 1402/12/25

1403/03/23

دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه 12 کارنامه جوانی جمعیت را بین 63 دانشگاه/دانشکده کشور کسب کرد

1403/03/21

پنج ماموریت اورژانس مراغه در سال گذشته با انتقال هوایی بوده است