تاریخ : پنجشنبه 14 مرداد 1395

در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذائی مطرح شد/ راه اندازی آزمایشگاه سنجش میزان سم محصولات کشاورزی

دومین جلسه ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مراغه در ستاد مرکزی دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی،این جلسه با حضور نماینده فرمانداری ویژه ی مراغه ،سرپرست دانشکده علوم پزشکی و معاونین بهداشت و غذا و دارو و همچنین نمایندگان سایر روسای ادارات شهرستان مراغه  در سالن پردیس دانشکده تشکیل گردید .

در ابتدای جلسه ، دکتر جنتی ضمن اشاره به مصوبات جلسات قبل ، بر اهمیت پیگیری مشکلات و مصوبات از طرف تمام ادارات ذینفع تاکید کرد و رمز موفقیت در حل مشکلات را افزایش همکاری برون بخشی بین ادارات بر شمرد.

در ادامه جلسه ، در رابطه با مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب روستائی، آقای گل محمدی، بخشدار مرکزی مراغه، ضمن بیان علل ایجاد این معضلگفت: مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب در 90 درصد از روستاهای تحت پوشش مطرح است و مهمترین اقدام بخشداری در سال قبل و نیمه اول سال جاری عدم واگذاری انشعاب جدید فاضلاب در مناطق روستائی می باشد. اقدام دیگر در سال جاری تلاش برای حل مشکل فاضلاب روستاهای بالادست سد علویان است که با همکاری بانک توسعه اسلامی انجام می شود.

دومین مشکل مطرح شده در این کارگروه ، مشکل استفاده از سموم و کودهای شیمیائی در محصولات کشاورزی بود. مهندس عزاداری، رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی، در این رابطه گفت: با توجه به اینکه سطح کشت محصولاتی نظیر سیب زمینی و پیاز در شهرستان مراغه پائین است، مشکل استفاده از کودهای دارای نیترات جزء اولویتهای شهرستان نمی باشد.

ایشان ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات موجود در تولید محصولات کشاورزی استفاده از کودهای شیمیائی غیر استاندارد است که متسفانه بلافاصله بعد از مصرف سموم و کودهای غیر استاندارد ، محصولات در بازار به فروش می رسد. ایشان همکاری بین بخشی در این زمینه را خواستار شدند.

در ادامه این جلسه ، دکتر خرمی، سرپرست مدیریت غذا و دارو ، از ایجاد آزمایشگاه PMS ( سنجش میزان سم باقیمانده در سبزیجات و سیفی جات ) در دانشکده علوم پزشکی مراغه خبر داد و گفت: تامین اعتبار این آزمایشگاه صورت گرفته و به زودی شاهد راه اندازی و کنترل دقیق برخی از محصولات کشاورزی خواهیم بود .

در بخش دیگری از این جلسه ، دکتر مجتهدی،معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، به اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت اشاره کرد و افزود: بهورزان خانه های بهداشت ، آموزشهای لازم را به اکثر کشاورزان و خانواده های روستائی داده اند تا با مضرات آبیاری مزارع با فاضلاب آگاهی کافی پیدا کنند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه حل مشکل فاضلاب روستای ورجوی را که یکی از پرخطرترین نقاط شهرستان است بسیار مهم دانست و پیشنهاد تاسیس تصفیه خانه را در این منطقه داد.

رسیدگی به معضل دستفروشان مواد غذائی به عنوان یک مشکل مهم دیگر  مطرح گردید. آقای محمودی، نماینده فرمانداری ویژه ی شهرستان ، خواستار هماهنگی بیشتر بین ادارات ذیربط شدو برخورد با متخلفان را به دلیل به خطر انداختن سلامت مردم بسیار مهم و حیاتی بر شمرد.

• در پنجشنبه 14 مرداد 1395
  • واحد ارجاع دهنده

فراخوان دعوت به همکاری:

1403/03/26

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با سامانه TTAC

1403/03/26

اطلاعیه زمان بندی مصاحبه  پذیرفته شدگان آزمون پذیرش بهورزی مورخه 1402/12/25

1403/03/23

دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه 12 کارنامه جوانی جمعیت را بین 63 دانشگاه/دانشکده کشور کسب کرد

1403/03/21

پنج ماموریت اورژانس مراغه در سال گذشته با انتقال هوایی بوده است