طی بازدید کارشناسان مواد غذایی مشخص شد/ وضعیت بهداشتی این چادرها در حد متوسط است و برای ارتقای سطح آن نیاز به همکاری سایر سازمان ها وجود دارد.
دکتر خرمی، سرپرست مدیریت غذا و دارو، در خصوص این بازدید گفت: دامنه های کوه سهند بعلت آب و هوای مناسب و پوشش گیاهی خود همواره پذیرای عشایر از مناطق مختلف استان است که از اواسط فصل بهار به این منطقه کوچ کرده و تا اواخر تابستان در این منطقه سکونت می کنند و به چرای گوسفندان خود می پردازند. شیر تولیدی در دامنه های سهند دارای کیفیت بسیار بالایی بوده که بهمین علت همواره از این شیرها برای تولید پنیر سنتی استفاده می شود.
ایشان افزود: با وجود اینکه مقدار قابل توجهی از تولیدات شیر گوسفندی و پنیر حاصل آن در مراغه تولید می شود متاسفانه پنیر حاصله با نام مراغه عرضه نمی شود بلکه با نام مناطق دیگر بسته بندی و در کل کشور عرضه می گردد.
سرپرست مدیریت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی مراغه ادامه داد: می توان با ایجاد بستر های مناسب پنیر سنتی مراغه را تبدیل به یک برند کرد و آن را تحت نام مراغه عرضه کرد.
دکتر خرمی اذعان کرد: تعدادی از عشایر در همان منطقه دامنه های کوه سهند در چادرهای خود اقدام به تولید پنیر می کنند که کارشناسان این مدیریت جهت ساماندهی و نظارت بیشتر بر این چادرها به طور مرتب در این مناطق حضور پیدا می کنند و از چادرها بازدید بعمل می آورند و توصیه های لازم را جهت بهبود وضعیت بهداشتی به تولیدکنندگان می کنند.
دکتر خرمی وضعیت بهداشتی چادرهای تولید پنیر را در حد متوسط دانسته و گفت: برای بهبود هر چه بیشتر وضعیت بهداشتی چادرها باید دستگاههای مختلف دست به دست هم داده و علاوه بر حل مشکلات عشایر عزیز، این محصول بومی ویژه مراغه را حمایت کنند تا علاوه بر بهبود وضعیت سلامت جامعه، تولید محصولات بومی این شهرستان نیز گسترش یافته و به اقتصاد منطقه نیز کمک شود.