معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت مراغه ماه خودمراقبتی را به تمامی همکاران پرتلاش حوزه بهداشت تبریک گفت
با توجه به اهمیت انجام خودمراقبتی در ارتقای سلامت جامعه و همزمان با روز جهانی خودمراقبتی در ۲۴ جولای (۳ مرداد) ، ماه خودمراقبتی در بازه زمانی ۴ تیر لغایت ۳ مرداد امسال برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، دکتر الهه حق گشایی، با اشاره به نامگذاری 4 تیر تا 3 مرداد 1403 به عنوان ماه خودمراقبتی گفت: خود مراقبتی از جمله اقدامات وفعالیتهای آگاهانه، آموخته شده و هدفداری است که هر فرد به منظور حفظ حیات و تأمین، حفظ و ارتقای سلامت خود و خانواده انجام میدهد تا سالم بماند، از سلامت جسمی و روانی خود حفاظت کند، نیازهای اجتماعی خود را برآورده سازد، از بیماریها یا حوادث پیشگیری کند، از ناخوشیها و بیماریهای مزمن مراقبت کند و نیز سلامت خود را بعد از بیماری حفظ نماید.
وی تاکید نمود: خودمراقبتی، گام اول سلامتی است و با توجه به اهمیت سلامت عموم جامعه، اقدام های خودمراقبتی جهت ارتقای سلامت ضروری به نظر می رسد. خودمراقبتی بر جنبه هایی که تحت کنترل فرد هستند تمرکز دارد و اصل مهم در خود مراقبتی، مشارکت و قبول مسئولیت از طرف خود فرد است تا با انجام رفتارهای سلامت محور از بروز ناخوشی و بیماری در خود جلوگیری کند ، در خودمراقبتی ما یاد میگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم و برای حفظ سلامت و شادابی خود، کارهای کوچکی انجام دهیم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشیم.
"خودمراقبتی" گام اول سلامت است. گام اول سلامت همین است که ما یادبگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم. بین ۶۵ تا ۸۵ درصد از مراقبتهایی که به سلامت ما منجر میشود، محصول همین خودمراقبتی است؛ یعنی فعالیتهایی که خود یا خانوادهمان برای حفظ یا ارتقای سلامتمان، پیشگیری از ابتلایمان به بیماری، درمان بیماریمان یا کاهش عوارض آن انجام میدهیم.
دکتر حق گشایی در مورد برنامه ملی خودمراقبتی توضیح داد: همزمان با اجرای برنامه های تحول سلامت در حوزه بهداشت، برنامه ملی خودمراقبتی نیز از سال 1394 در سراسر کشور اجرا شد. در دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز همگام با سایر دانشگاه های کشور، این برنامه با چهار رویکرد شامل خودمراقبتی فردی، سازمانی، اجتماعی و خودیاری آغاز شد و تا امروز ادامه دارد که در نیتجۀ آن، فقط در حیطۀ فردی، با یاری همکاران پرتلاش مان به ویژه بهورزان و مراقبان سلامت، در حال حاضر بیش از 52هزار سفیر سلامت خانواده که مسئولیت یادگیری و انتقال مطالب آموزشی به خانوادۀ خود را برعهده دارند و صدها سفیر سلامت دانش آموز، دانشجو و طلبه ما را در مسیر رسیدن به قلۀ سلامتی همراهی میکنند.
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی نیز ضمن گرامیداشت این مناسبت افزود: امسال از چهارم تیر تا سوم مرداد ماه به عنوان «ماه خودمراقبتی» نامگذاری شده و فرصتی فراهم آمده تا با توجه به همۀ عناصر زندگی در ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی، بیش از پیش به مراقبت از سلامتی خود و دیگران بیندیشیم و برای آن برنامه ریزی و اقدام کنیم.