تاریخ : سه شنبه 16 آبان 1402

اجرای برنامه مراقبت سلامت جوانان و نوجوانان باعث ارتقا سلامت میشود

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه باور دارد، برنامه مراقبت سلامت نوجوانان و جوانان با تأکید بر آگاهی از سلامت خود، پیشگیری از بیماریها و مخاطرات شایع این دوران و اولویتهای آموزشی آن، یکی از ارزشمندترین اقدامات حوزه سلامت است.
خانم دکتر حق گشایی درباره برنامه مراقبت سلامت جوانان چه اقداماتی در معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه صورت گرفته است بفرمایید؟
در مورد وضعیت پایش جوانان در برنامه مراقبت سلامت در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۱ درصد نوجوانان تحت برنامه مراقبت وزارت بهداشت با میانگین ۱۰.۹۹ خدمت از کل ۱۲ خدمت موجود در این طرح، پایش شدهاند.

خانم دکتر برنامههای اجرایی در این پایش برای گروه سنی جوانان و نوجوانان شامل چه مواردی میشود؟
یکی از خدمات مهم و قابل ارائه برای گروه هدف نوجوانان، برنامه مراقبت و ارزیابی پزشکی و غیرپزشکی گروه سنی 5 تا 18 سال است، که هر سه سال یکبار، توسط مراقب سلامت و پزشک عمومی، بهصورت رایگان انجاممیشود و در صورت لزوم، برای انجام آزمایشهای پاراکلینیک یا درمان، به آزمایشگاه یا مراکز تخصصی ارجاع میشود.
در این راستا ۸۱ درصد از دانش آموزان پایههای پیشدبستانی، اول، چهارم، هفتم و دهم این شهرستان در سال گذشته مورد ارزیابی پزشکان و مراقبین سلامت قرار گرفتند.

در حوزه جوانان چند درصد از آنها ارزیابی سلامت شدهاند؟
 در حوزه جوانان نیز در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۰ درصد جوانان ارزیابی سلامت شدهاند که با توجه به آمارهای کشوری، رتبه مناسبی میباشد.
هم چنین در این مدت برای ۵۷۵۳ نفر دورههای آموزشی با موضوع ازدواج سالم و پایدار توسط کارشناسان بهداشتی برگزار شدهاست.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه در پاسخ به این سؤال که این برنامه در چه بازه زمانی برگزار میشود گفت؟
هر سه سال یکبار برنامه مراقبت دورهای و پیشگیری از رفتارهای آسیب رسان در گروه سنی نوجوانان و جوانان (گروه سنی 5 تا 30 سال) انجام میپذیرد چرا که این دو دوره از مراحل مهم رشدی است.

• در سه شنبه 16 آبان 1402

تجلیل از ماماهای دانشکده علوم پزشکی مراغه در روز جهانی ماما

1403/02/16

حضور معاون آموزشی،پژوهشی و دانشجویی و مدیر مرکز مطالعات توسعه آموزش پزشکی دانشکده علوم پزشکی مراغه در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری