Aa
تاریخ : چهارشنبه 24 آبان 1402
کد 3236

با حضور ارزیابان وزارت بهداشت ؛

سلامتکده طب سنتی ایرانی علوم پزشکی مراغه در حال حاضر در مراغه راه‌اندازی شده است و آماده خدمت‌رسانی به مردم شریف مراغه و شهرستان‌های همجوار می‌باشد

دکتر ارجمند رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه در جمع ارزیابان طب سنتی وزارت بهداشت گفت: به منظور راه‌اندازی دانشکده طب سنتی ایرانی علوم پزشکی مراغه، هم اکنون شش نفر عضو هیات علمی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و سلامتکده طب سنتی علوم پزشکی مراغه مشغول به کار هستند.
به گزارش مفدا مراغه ،دکتر ارجمند رئیس دانشکده علوم  پزشکی مراغه در ابتدای جلسه ضمن خوشامد گویی به ارزیابان و تشکر از حسن توجه ویژه این عزیزان نسبت به پیشرفت شهرستان مراغه و رسیدن به جایگاه واقعی این شهرستان  و همچنین از حضور و حمایت پیوسته مسئولان شهرستان مراغه در فعالیت های دانشکده علوم پزشکی مراغه تشکر کرد.
دکتر ارجمند گفت : جهت راه اندازی دانشکده طب سنتی قطعا حمایت های کلیه مسئولین استانی و شهرستانی بی تاثیر نخواهد بود و با کمک و یاری همدیگر به تحقق خواهد رسید .
وی افزود : به منظور راه اندازی دانشکده علوم پزشکی مراغه ،پنج عضو هیات علمی به تازگی جذب شده اند که این اعضای هیات علمی نقش مهمی در گسترش خدمات طب سنتی در منطقه خواهد داشت.


دکتر اسدیان فرماندار ویژه شهرستان مراغه در ادامه جلسه به این نکته اشاره کرد و گفت : مراغه یک شهر تاریخی و فرهنگی است و از لحاظ علمی ، مراغه دانشمندان و فیلسوفان والا مقامی داشته است و در دوره هایی مراغه ، پایتخت ایران عزیزمان بوده است و اکنون دومین شهر بزرگ استاد اذربایجانی شرقی و دارای زیرساخت های قابل توجه درمانی علمی و فرهنگی را داراست.

ایشان افزود  :  دانشکده علوم پزشکی مراغه از زمان به روی کار آمدن دوره سیزدهم و ریاست دکتر ارجمند پیشرفت حائز اهمیتی را داشته است. و قطب درمانی بودن شهرستان مراغه ،باعث شده است که از شهرستان ها و روستاهای همجوار جهت انجام پروسه های درمانی به مراکز درمانی این شهرستان مراجعه نمایند.

ایشان خاطر نشان کرد: شهرستان مراغه در حوزه درمانی با سرعت بسیار خوبی در حال پیشرفت است و روز به روز شاهد افتتاح حوزه های درمانی مختلفی در این شهرستان خواهیم بود و یکی از موضوعاتی که همه عزیزان حوزه بهداشت و درمان پیگیر می‌باشند تبدیل شدن دانشکده علوم پزشکی مراغه به دانشگاه علوم پزشکی مراغه می‌باشد  و انشالله در آینده با توجه به ظرفیت های علمی شاهد اعلام رسمی دانشگاه علوم پزشکی خواهیم بود که برای تحقق برحق این موضوع در حوزه بخش خصوصی و دولتی و خیرین پیگیری های لازم انجام گرفته است.

در ادامه دکتر احسانی معاون آموزشی ،پژوهشی و دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه گفت:   طب سنتی یک ریشه طولانی در تمام دوره های تاریخی و تمدن ها داشته است از زمان رسول اکرم طب سنتی به عنوان یه مسئله مهم قلمداد می‌شد تا جایی که کتب های متنوعی از جمله طب الرضا در این باب نگارش شده است در دوره ما نیز این مسئله مورد تاکید رهبرگرامی و مسئولان حوزه درمانی بوده است لذا شهرستان مراغه با توجه به باغ شهر بودن دارای ظرفیت های لازم برای گسترش این حوزه از درمان را دارد. 

وی افزود:  طب سنتی و طب جدید مکمل هم هستند و هردو در کنار هم تاثیر بسزایی در درمان بیماری ها خواهند داشت . بنابراین جهت راه اندازی دانشکده طب سنتی با حمایت های همکاران وزارت خواهیم توانست به هدف نهایی خود برسیم و با فراهم آوردن زیرساخت های مناسب  دانشکده طب سنتی را در مراغه تاسیس نماییم.

دکتر احسانی در پایان گفت :  از زمان استقرار دولت سیزدهم  عنایت ویژه ای از جمله موافقت با تاسیس دانشکده طب سنتی در شهرستان مراغه شامل حال دانشکده  علوم پزشکی مراغه  شده است زیرا وجود مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و مرکز تحقیقات پزشکی مبتنی بر شواهد همانند دو بال پروازی هستند که زمینه لازم جهت تاسیس دانشکده طب سنتی را در این شهرستان فراهم آورده اند.

در ادامه جلسه دکتر فضل جو متخصص طب سنتی و بیانگذار دانشکده طب سنتی در تبریز ضمن عرض خیر مقدم خدمت ارزیابان اشاره کرد : شهرستان مراغه و دانشکده علوم پزشکی مراغه پتانسیل خوبی برای افتتاح دانشکده طب سنتی دارد زیرا  در تبریز رزیدنت های طب سنتی بسیار خوبی وجود دارد  که اکثرا اهل مراغه هستند و این بستر برای افتتاح دانشکده طب سنتی در مراغه فراهم است و از این رو نظر مساعد مسئولین در وزارت بهداشت را خواستارم .
 


دکتر فیروزی متخصص قلب و استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مراغه گفت : شهر مراغه شهری متمدن و  دیرینه ای است  . در مورد طب سنتی یک واقعیتی که در جامعه هست ، افراد غیر متخصص و بدون سواد کافی به این حیطه وارد می‌شوند و و با  سوءاستفاده گری و شیادی در این زمینه علم طب سنتی را زیر سوال می برند زیرا  یکی از راهکار هایی که ما میتوانیم با استفاده از آن از این امر جلوگیری کرده و طب سنتی صحیح و علمی را در جامعه رواج دهیم ، راه اندازی طب سنتی دانشگاهی یا آکادمیک است که حدودا ۱۶ سال است که در ایران اتفاق افتاده و از آن زمان تا کنون تولید علم در زمینه طب سنتی نیز در ایران افزایش یافته و ما رتبه چهارم را در جهان در زمینه طب مکمل دارا هستیم.
ایشان خاطر نشان کرد :راه اندازی دانشکده طب سنتی در مراغه نیز باعث گسترش علم در زمینه طب سنتی و همچنین افزایش سطح سلامت افراد جامعه خواهد شد. 


 در ادامه دکتر باقرزاده معاون آموزشی دانشکده طب سنتی گفت:  دانشکده علوم پزشکی مراغه مرکز تحقیقات دارویی بسیار خوب و کارآمدی را دارد که میتواند پشتوانه خوبی برای دانشکده طب سنتی در مراغه باشد و در کنار آن ما همکاران و رزیدنتان بسیار توانمندی را هم در حیطه پژوهش و هم در حیطه آموزش داریم که با کمک این افراد می توانیم در راه اندازی دانشکده طب سنتی در مراغه قدم برداریم و با همکاری همدیگر دانشکده طب سنتی را در مراغه راه اندازی نماییم.

وی گفت : مرکز تحقیقات EBM  و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده علوم پزشکی تبریز که با دانشگاه های استرالیا نیز همکاری می‌کند دوره های بسیار خوبی برگزار می‌کند و همکاری این دو مرکز تحقیقات باهم میتواند دانشکده را بسیار توانمند سازد و ما سعی می‌کنیم همانند دیگر دانشکده های طب سنتی مطالعه محصول محور را داشته باشیم یعنی با توجه به گیاهان هر منطقه محصولات دارویی آن گیاه را در ان منطقه تولید کنیم که محصول با قیمت مناسب تری در دسترس مردم قرار گیرد.

در ادامه دکتر میرزایی معاون پژوهشی دانشکده طب سنتی تبریز  به جهانی بودن طب سنتی اشاره کرد و ادامه داد : واقعیت این است که حرف طب سنتی حرف کشور ما نیست،به دلایل متعددی سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۰۲ اسناد رسمی توصیه به گسترش طب سنتی و مکمل انجام شده است و از دلایل متعدد آن میتوان به عوارض داروها  اشاره کرد  به همین منظور کشور ها موظف بودند تا سال ۲۰۰۸ دانشکده های طب سنتی را با سیستم بهداشت و درمان معمول ادغام کنند.

ایشان ضمن اشاره بر استقبال مردم به طب سنتی گفت : طب سنتی نیاز به سیاست گذاری ، حمایت و هدایت های صحیح جهت عملی شدن این موضوع است و وظیفه ما این است که سعی کنیم حیطه هایی که هم اکنون قابلیت بهره برداری دارند به پایان برسانیم و جهت استفاده مردم ارائه دهیم .

ایشان افزود : پزشکان طب سنتی حتما باید با پزشکان طب رایج تعامل داشته و به عمل گرایی معتقد باشیم و سعی کنیم با تعامل همدیگر به گسترش این علم بیاندیشیم و در مسیر آن همراه باهم  گام برداریم.
ایشان همچنین افزود:از جمله جنبه های مثبت دانشکده مراغه وجود اجماع و حامی بودن نهاد های مختلف شهر با دانشکده میباشد.ما نیز سعی خواهیم کرد رسالت و وظیفه ی خود را به درستی انجام داده و گزارشی منصفانه و صادقانه از این سلامت کده ارائه دهیم که امید است نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
 

دکتر رضایی زاده دبیر  بورد ارزیابان طب سنتی وزارت در این جلسه به این نکته اشاره کرد و گفت : مجموعا ۴۲۴ متخصص طب سنتی در کشور وجود دارند که حدودا ۵۸ درصد از آن ها پروانه داشته و مشغول به کار هستند. واقعیت این است که این آمار بسیار کم بوده و نیازمند رشد معقول منطقی و عملی می باشد.از جمله موارد مهمی که باید اشاره کرد این است که ترکیب علم و توانایی مدیریت دو عنصر مهمی است که باید آن را در نظر بگیریم.در حوزه ی طب ایرانی یک بخش با عنوان درمان و بخش دیگر با موضوع بهداشت پیشگیری و ارتقا ی سلامت است .در واقع باید اولویت ما نگاه داشتن تندرستی باشد.

ایشان افزود : دانشکده علوم پزشکی مراغه دو ظرفیت بزرگ دارد اول وجود مرکز تحقیقات مبتنی بر شواهد و نیز مرکز تحقیقات گیاهان دارویی می‌باشد.از جمله اقدامات مهمی که باید انجام بگیرد تشکیل کارگروه ویژه ای است که بتواند مراغه را به عنوان یک مرکز و مهد یه نوع گیاه معرفی  نماید و با حمایت فرمانداری بتواند نشان جغرافیایی آن را ثبت نماید.مطالعات نشان داده است که جمعیت های مستقر و ثابت همچون باغشهر مراغه بهترین نمونه ها برای ازمایشات و پیگیری نتیجه ها و نیز ارائه ی راهکار های علمی و عملی برای اصلاح سبک زندگی؛توجه به بهداشت و ارتقای سلامت و نیز بررسئ و کنترل و درمان بیماری ها می‌باشد.



همچنیت در پایان هیات بورد ارزیابان طب سنتی وزارت بهداشت از سلامتکده طب سنتی ، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و سایر پتانسیل ها و زیرساخت های مرتبط با راه اندازی دانشکده طب سنتی علوم پزشکی مراغه بازدید کردند.





  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 24 آبان 1402
  • تعداد بازدید 258
  • واحد ارجاع دهنده روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه

اخبار

سرپرست مدیریت غذا و دارو با مسئولین فنی کارخانجات آرایشی و بهداشتی و عطاری های شهرستان مراغه دیدار کرد

1403/10/02

آیین گرامیداشت ولادت حضرت زهرا (س) و تجلیل از بانوان شاغل در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

1403/10/02

قابل توجه داوطلبین شرکت کننده در فراخوان جذب کارشناس سلامت روان

1403/09/20

پیوستن مراغه به شبکه شهرهای سالم نتیجه تلاش جمعی است

1403/09/19

بازدید معاون توسعه دانشکده علوم پزشکی مراغه از پروژه‌های عمرانی و صدور دستورات لازم برای تسریع روند اجرایی

1403/09/13

اطلاع رسانی آغاز واکسیناسیون کشوری شیرخواران 2 ماهه با واکسن روتاویروس از 13 آذر

1403/09/12

چهارمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

1403/09/12

جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

1403/09/11

بازدید رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت

1403/09/11

كارگاه آموزشي "انگيزش در محل كار" برای 25 مدیر ستادی به همت اداره آموزش و توسعه كاركنان معاونت توسعه دانشكده برگزار شد

1403/09/11

توقیف و امحاء ۱۰ تن مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته در مراغه

1403/09/08

اجرای برنامه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH)درشهرستان مراغه

1403/09/07

دیدار رئیس دانشکده علوم پزشکی و معاون توسعه با مسئولان وزارت بهداشت

1403/09/07

اعزام تیم های ورزشی دانشکده به چهارمین المپیاد کارکنان وزارت بهداشت

1403/09/05

دیدار رئیس دانشکده و معاون توسعه با اعضا موسسه خیریه عمران مراغه

1403/09/01