نشست خبری جناب آقای دکتر جنتی رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با اصحاب رسانه های فعال شهرستان مراغه و صدای مرکز مراغه در سالن کنفرانس مرکز آموزش بهورزی برگزار شد. در این نشست رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با بیان اینکه خبرنگاران دیده بان نظام سلامت هستند از اصحاب رسانه خواست تا در انعکاس اخبار ، رویدادها و مشکلات مربوط به حوزه سلامت به گوش مسئولان و همچنین انعکاس بیشتر اخبار مربوط به این حوزه با دانشکده علوم پزشکی همکاری صمیمانه داشته باشند. ایشان به اصحاب رسانه اطمینان دادند که به نکته نظرات آنها در خصوص مشکلات موجود در مورد حوزه بهداشت ، درمان و آموزش توجه خواهد شد.
در ادامه این نشست، خبرنگاران سوالهای خود را در حوزه های مختلف طرح کردند. در پاسخ به سوال مربوط به علت اصلی افزایش موارد بیماریهایی از قبیل سکته قلبی، سرطان و غیره در سطح شهرستان، آقای دکتر جنتی عنوان کردند که این مشکلی است که کل کشور گریبان گیر آن است و دلیل اصلی آن توجه بیشتر به بیماریهای واگیر و غفلت از رسیدگی به بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت و غیره است. اما ایشان خاطرنشان کردند که اقدامات بسیار مثبتی در حوزه بهداشتی انجام شده است تا کل جمعیت شهرستان مراغه و روستاهای تابعه به طور مستمر غربالگری شود و در صورت بروز هر نوع مشکل سلامتی اقدامات لازم برای پیشگیری انجام شود. ایشان اشاره کردند که هم اکنون صد درصد روستاها تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار دارند به طوریکه هر سه هزار و پانصد نفر تحت نظر یک پزشک خانواده قرار دارند و پس از سر شماری که هم اکنون در سطح شهر مراغه درحال برگزاری است تلاش خواهد شد که همین امر در سطح شهرستان هم اجرا شود به طوری که دو هزار و پانصد نفر تحت نظر یک پزشک خانواده قرار خواهد گرفت.
در پاسخ به سوال مربوط به مشکلات مربوط به خدمات اورژانسی، دکتر جنتی اشاره کردند که کار عملیاتی مرکز اورژانس بیمارستان امیرالمومنین با ظرفیت بیشتر و امکانات بروز و استاندارد شروع شده است و همچنین اورژانس بیمارستان سینا که در سال 95 افتتاح خواهد شد با استانداردهای جدید ساخته خواهد شد و این دو امر مشکل مربوط به این حوزه را حل خواهد کرد. و اقدام دیگر در این مورد حذف پزشکان عمومی از بخش اورژانس و به کارگیری پزشکان متخصص طب اورژانس خواهد بود . در مورد پایگاههای اورژانس 115 هم ایشان عنوان کردند که هم اکنون دو مرکز اورژانس 115 در سطح شهر وجود دارد که با توجه به وسعت شهر بهیچوجه پاسخگوی نیازها نیست و بر این اساس طرح احداث دو پایگاه اورژانس 115 در سطح شهر در دستور کار است که البته باز نیاز هست که دو پایگاه دیگر هم در آینده به آنها اضافه شود.
آقای دکتر جنتی در مورد اعزام بیماران به مرکز استان اشاره کردند که در حال حاضر امکانات زیرساختی برای ارائه خدمات به برخی از بیماران در مراکز درمانی شهرستان وجود ندارد اما با احداث مرکز شیمی درمانی و رادیوتراپی در بیمارستان امیر المومنین، افتتاح بیمارستان سینا در سال 95 مشکلات مربوط به این حوزه کم خواهد شد و پس از احداث بیمارستان 350 تخت خوابی دانشکده علوم پزشکی و 50تختخوابی خصوصی همه این مشکلات نه تنها در سطح شهرستان بلکه در سطح منطقه جنوب آذربایجان شرقی رفع خواهد شد.
آقای دکتر جنتی در پاسخ به سوال مربوط به نظارت بر خدمات حوزه های مختلف عنوان کردند هم اکنون این کار توسط کارشناسان هر حوزه انجام می شود اما با این وجود دانشکده علوم پزشکی مراغه به دنبال مکانیزه کردن سیستم نظارتی خود است و برای این طرح بالغ بر شش میلیارد ریال هزینه شده است. ایشان ادامه دادند که با راه اندازی این سیستم ستاد دانشکده علوم پزشکی قادر خواهد بود مستقیما بر خدمات حوزه های بهداشتی و درمانی نظارت داشته باشد. ایشان اظهار کردند که با شروع به کار معاونت غذا و دارو و همچنین آزمایشگاه مرکز سلامت کنترل بیشتری بر فعالیت های مربوط به غذا ، دارو و آزمایشگاه اعمال خواهد شد.
در پاسخ به سوال مربوط به حوزه آموزش و پژوهش، آقای دکتر جنتی به تلاش برای تصویب آموزش رشته های بیشتر اشاره کردند. ایشان گفتند که دانشکده علوم پزشکی مراغه هر سال پنج رشته به رشته های موجود خود خواهد افزود و برای عملی کردن این مهم دانشکده علوم پزشکی مراغه مصمم است که به تعداد هیئت علمی خود بافزاید. آقای دکتر جنتی ادامه دادند که بودجه ی خاصی برای حوزه پژوهش این دانشکده در نظر گرفته نشده است اما به دلیل اهمیت ویژه حوزه پژوهش دانشکده علوم پزشکی هزینه های مربوط به این حوزه را از منابع داخلی تامین می کند و در صدد است تا با مراکز دانشگاهی، علمی و پژوهشی داخلی و خارجی ارتباط برقرار کند.
در پایان ایشان با اشاره به اینکه به دلیل وجود مرکز سی تی اسکن ، ام آر آی و بخش های CCU,ICU, NICU در مراکز درمانی این شهرستان مراجعه کنندگان زیادی از شهرستان های همجوار وجود دارد به لزوم ایجاد امکانات بیشتر اشاره کردند. ایشان برخی از مشکلات و احیانا نارضایتی های عنوان شده را به دلیل حجم بالای مراجعه کنندگان دانستند و اظهار امیدواری کردند با تغییر برخی فرآیندهای مدیریتی و ایجاد امکانات همه این مشکلات حل شود. ایشان با اشاره به این نکته که هم اکنون دانشکده علوم پزشکی مراغه هیچ وابستگی به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز ندارد خاطرنشان کردند که این دانشکده مصمم است تا خود را به قطب فعال سلامت جنوب آذربایجان تبدیل کند و باید در این مسیر تمام مسئولین شهری کمک کنند.