تاریخ : يکشنبه 16 تير 1398

26ژوئن برابر با 5 تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

آموزش عمومی در خصوص روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در محل درمانگاه تخصصی مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی مراغه

به همین مناسبت روز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه آموزش دوساعته ای در محل سالن انتظار درمانگاه تخصصی مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی مراغه، برای عموم مراجعین برگزار شد.
شعار امسال روز جهانی مبارزه با مواد مخدر   «سلامت توأم با عدالت و عدالت توأم با سلامت»   اعلام شده است، این شعار دو مفهوم کلیدی دارد؛ سلامت (health) و عدالت .(justice) این دو مفهوم کلیدی همگام و در پیوند باهم ظاهر شده‌اند؛ بنابراین از کل شعار چنین می‌توان استنباط کرد که سلامت، به‌ویژه در قلمرو مواد مخدر (و گرایش‌نداشتن به آن)، زمانی پسندیده و مطلوب است که به صورت عادلانه بین همگان، صرف‌نظر از ملیت، مذهب، زبان، جنسیت، قومیت و…، به صورت برابر و عادلانه توزیع شده باشد؛ یا به تعبیر دیگر، سلامت وقتی رضایت‌بخش و خوشایند است که همگان از آن برخوردار باشند و کسی از آن محروم نشده باشد.
اعتیاد به مواد مخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه‌‏هاى مختلف مى‌گـــــردد.
 با توجه به اینکه عمده مراجعین مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی مراغه،گروه مادران و نوزادان هستند به همین علت عمده مباحث ارائه شده توسط مسئول آموزش همگانی در راستای آثار مواد مخدر بر رفتار والدین، وسلامت جنین ارائه گردید .
برخی از این نکات آموزشی به شرح ذیل می باشد:
  • نیکوتین: این ماده که در سیگار وجود دارد، ازجفت عبور کرده ومنجر به تاخیر رشد جنین یا سقط خواهد شد.
  • حشیش : منجر به کاهش رشد جنین و مرگ داخل رحمی خواهد شد کودکان متولد شده نیز دچار مشکلات رفتاری ،افسردگی و اضطراب می شوند.
  • الکل: مصرف الکل منجر به تاثیر مخرب بر رشد و تکامل دستگاه اعصاب جنین خواهد شد.
  • کوکائین: این ماده نیز مانند الکل منجر به ایجاد نقایص ژنیتکی می شود همچنین سکته ی قلبی و مغزی ،فشار خون و مرگ ناگهانی زنان باردار از عوارض آن است.
  • تریاک، هروئین و موارد مشابه تریاک: این مواد شانس مرده زایی را افزایش می دهد کاهش اکسیژن رسانی به جنین از تاثیرات دیگر مصرف این مواد توسط مادر باردار است و عواقب آن کاهش رشد جنین و تولد نوزاد کم وزن و نارس است. خونریزی داخل مغزی ،افت قند خون، افت کلسیم خون، افزایش زردی نوزاد و عفونت نوزادی از عوارض دیگر استفاده از این مواد است.

• در يکشنبه 16 تير 1398

🔺پیام تبریک رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به مناسبت فرارسیدن نوروز

1402/12/29

اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دانشکده علوم پزشکی مراغه در لایحه بودجه سال بعد ۵۰ درصد افزایش یافت