Aa
Aa
Fa
/
En
جمعه 2 آذر 1403
صفحه اصلی
درباره دانشگاه
دانشکده علوم پزشکی مراغه در یک نگاه
نمودار سازمانی
نقشه دانشکده
برنامه راهبردی دانشکده
شهر مراغه
حوزه ریاست
دفتر ریاست
هیات امنا و برنامه ریزی
معاونتها و مدیریتها
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت توسعه مدیریت،منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
مدیریت غذا و دارو
اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث
مراکز درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیر المومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
دانشکده و مراکز تحقیقاتی
دانشکده پزشکی
مرکز تحقیقات گیاهان داروئی
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت مبتنی بر شواهد
کتابخانه مرکزی
اداره کتب و انتشارات دانشکده
اداره علم سنجی
کتابخانه دیجیتال
شفافیت عمومی
میز خدمت
معرفی خدمات دستگاه (شناسه دار)1400
معرفی خدمات دستگاه(خدمات غیرشناسه دار)
نظرسنجی
آئین نامه و دستورالعمل ها
خدمات واگذاری به دفاتر پیشخوان دولت
صفحه دسترسی کم بینایان
بیانیه حفظ حریم شخصی دانشکده علوم پزشکی مراغه
دستورالعمل بروزرسانی سایت
راهبرد مشارکت دستگاه
انتشار گزارشات دستگاه
توافق نامه سطح خدمات
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
سوالات متداول
چارت سازمانی
اطلاعیه های استخدامی
تاریخ :
پنجشنبه 12 ارديبهشت 1398
کد
1811
لینک کوتاه
:
به مناسبت هفته جهانی ایمن سازی
با اهمیت واکسیناسیون بیشتر آشنا شویم
بیست و چهارم تا سی ام آوریل مصادف با چهارم تا دهم اردیبهشت،با هدف ترویج استفاده از واکسن و در راستای محافظت مردم برابر بیماری های واگیردار هفته جهانی ایمنسازی نامگذاری شده است
بیست و چهارم تا سی ام آوریل مصادف با چهارم تا دهم
اردیبهشت،
با هدف ترویج استفاده از
واکسن
و در راستای محافظت مردم برابر بیماری های واگیردار هفته جهانی
ایمنسازی
نامگذاری شده است . هدف از این نام گذاری ترویج استفاده از واکسن ها برای حافظت مردم بر علیه بیماری ها در کلیه سنین است . ایمن سازی سبب نجات جان میلیون ها نفر شده و
به عنوان یکی از موفق ترین و هزینه اثر بخش ترین مداخلات بهداشتی
شناخته شده است . واکسیناسیون سالانه از مرگ 2 تا 3 میلیون کودک در جهان جلوگیری می کند.
ایمن سازی یک راهبرد پایه برای دستیابی به سایر اهداف سلامتی مانند کنترل هپاتیت ویروسی ،مقابله با مقومت ضد میکروبی ، ایجاد بستر مناسب برای سلامت نوجوانان و ارتقای مراقبت های نوزادی و پس از تولد است .
علیرغم پیشرفت فراوان در برنامه های ایمن سازی ، هنوز بسیاری از اهداف دور از دسترس قرار دارند . در حال حاظر بیش از 5/19 میلیون کودک واکسن نزده یا با واکسیناسیون ناکامل در دنیا زندگی می کنند.
هدف هفته جهانی واکسیناسیون ، افزایش آگاهی مردم در خصوص اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل در تمام طول عمر و نقش آن در دستیابی به اهداف توسعه است .
واکسیناسیون
به طور گسترده به عنوان یکی از موفقترین و مقرون به صرفهترین مداخله های بهداشتی شناخته شده است و این در حالی است که همچنان از هر پنج کودک، یک کودک در دنیا به دلیل ناکافی بودن واکسن، دسترسی نداشتن به خدمات بهداشتی و درمانی، کمبود اطلاعات دقیق در مورد واکسیناسیون و ایمن سازی و نبود حمایتهای سیاسی و مالی جان خود را از دست میدهد.
هدف از طرح گسترش ایمن سازی را واکسینه کردن تمام کودکان زیر پنج سال بر ضد بیماری های قابل پیشگیری نظیر سرخک، دیفتیری، کزاز، سیاه سرفه و فلج اطفال و گروهی دیگر از بیماری های مهلک می باشد. به دلیل بالا بودن اهمیت واکسیناسیون و گسترش اطلاع رسانی جهانی، در بیشتر مناطق دنیا به جای روز جهانی، برنامه های هفتگی اجرا و آن را به نام هفته جهانی واکسیناسیون نامگذاری کرده اند.
می توان ساده ترين و کامل ترين تعريف از واکسيناسيون را ايجاد ايمني فعال برای پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي کشنده و يا جلوگيري از معلوليت هاي جبران ناپذير با کمک يک ماده ایمنی دهنده در افراد عنوان کرد.
میلیون ها نفر در طول تاریخ، به دلیل بیماری های واگیر جان خود را از دست داده اند و هم اکنون نیز بیماری های واگیر در انواع جدید مانند انواع آنفلوآنزا می توانند جان عده زیادی از انسان ها را به خطر اندازد؛بیماری های واگیر یا عفونی به بیماری هایی گفته می شود که از راه تماس مستقیم و غیر مستقیم از انسان، حیوانات، اشیا و عوامل دیگر به افراد منتقل می شوند و به سرعت در جامعه انتشار پیدا می کنند.
با استفاده از واکسیناسیون می توان به سادگی از بروز و شیوع این بیماری ها در جامعه جلوگیری کرد. در گزارش منتشر شده سازمان جهانی بهداشت در سال 2015 میلادی آمده است که در این سال 116 میلیون کودک بر علیه سه بیماری دیفتری، کزاز و سیاه سرفه واکسینه شده اند، در همین گزارش آمده است که در همان سال 85 درصد کودکان دنیا در اولین سال تولد خود یک نوبت واکسن سرخک دریافت داشته اند که این میزان 13 درصد بیش از میزان کودکان واکسینه شده علیه بیماری سرخک در سال 2000 میلادی است، در ادامه گزارش سازمان جهانی بهداشت آورده شده است که موارد فلج اطفال در سال 2015 کاهش 99 درصدی نسبت به سال 2000 میلادی نشان می دهد و این بیماری تنها در سه کشور افغانستان، نیجریه و پاکستان همچنان بومی است.
در جمهوری اسلامی ایران نیز برنامه ايمن سازي كودكان بر عليه بيماري هاي قابل پيشگيري با واكسن به موازات شكل گيري شبكه بهداشتي درماني در كشور و ايجاد ساختارهاي لازم، در سال ۱۳۶۳ با هدف ايجاد مصونيت فعال در كودكان گروه سني زير يك سال در برابر بيماري هاي ديفتري، كزاز،سياه سرفه، سرخك، فلج اطفال و سل آغاز شد؛ در سال ۱۳۷۲ برنامه ايمن سازي هپاتيت
B
در برنامه گسترش ايمن سازي ادغام یافت و از سال ۱۳۸۳ نيز پس از انجام ايمن سازي سراسري سرخك و سرخچه كه طي آن ۳۳ ميليون نفر جمعيت رده سني ۵ تا ۲۵ سال واكسينه شدند، واكسن سه گانه سرخك، سرخچه و اريون جايگزين واكسن سرخك در برنامه ايمن سازي جاري كشور شد.
برنامه ایمن سازی کشور از تجربیات موفق ملی در زمینه بهداشت همگانی است . جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از ساختار قدرتمند شبکه مراقبتهای اولیه بهداشتی و کارکنان دلسوز آن ، نظام علمی مراقبت از بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و زنجیره سرد مناسب ، توانسته است پاسخ شایسته ای به نیاز جامعه داده و حدود 99 درصد گروه هدف را تحت پوشش واکسیناسیون همگانی قرار دهد. شاخص های پوشش در در روستاها و شهرها حاکی از عدالت در توزیع منابع ایمن سازی برای تمام مردم است.
واکسیناسیون نقشی شگرف در سلامت جامعه ایفا کرده است. پس از تامین آب آشامیدنی سالم ، واکسیناسیون بیشترین تاثیر در کاهش مرگ و میر به ویژه مرگ و میر کودکان و افزایش رشد جمعیت داشته است . ایمن سازی یکی از موثرترین روشهای پیشگیری از بیماری های دوران کودکی است . در 32 سال گذشته پس از اغاز برنامه توسعه ایمن سازی
(EPI)
،دستاوردهای مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان کشور عزیزمان حاصل شده است . بیماری های سرخک و سرخجه مادرزادی در مرحله حذف قرار دارند ، 17 سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است ، کزاز نوزادی حذف شده و بیماری های دیفتری ، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند . میزان شیوع حاملین مزمن هپاتیت ب از بیش از 3 درصد در سال 1370 به کمتر از 2 درصد کاهش یافته است .
با توجه به ادغام واکسن پنج گانه (پنتاوالان) در برنامه ایمن سازی از آبان ۱۳۹۳در کشور ما طبق برنامه ایمن سازی، کودکان از بدو تولد تا ۶ سالگی علیه بیماری هایی از قبیل فلج اطفال، هپاتیت
B
، سل، کزاز، دیفتری سیاه سرفه، سرخک، سرخجه و اوریون واکسینه می شوند و واکسن هایی که به نوزاد تلقیح می شود یا به شکل قطره (مثل قطره فلج اطفال) است و یا به شکل تزریق واکسن مانند واکسن پنج گانه،
MMR
، هپاتیتاست.
برنامه ایمن سازی کودکان، شامل: واکسن ب.ث.ژ ، هپاتیت
B
و فلج اطفال خوراکی مربوط به بدو تولد، پنجگانه و فلج اطفال خوراکی مربوط به دو ماهگی، پنجگانه، فلج اطفال خوراکی و تزریقی مربوط به چهار ماهگی، پنجگانه و فلج اطفال خوراکی مربوط به 6ماهگی،
MMR
مربوط به 12ماهگی، سه گانه، فلج اطفال خوراکی و
MMR
مربوط به 18ماهگی و سه گانه و فلج اطفال خوراکی مربوط به 6سالگی است.
مطالب مرتبط
بازدید رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت
فرایند ارزیابی شایستگی های عمومی پزشکان جدید الاستخدام برگزار شد
✅ آیین گرامیداشت روز پرستار با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد
ثبت نام دانشجویان جدیدالورود سال 1403
نشست آموزشی اعتبار بخشی مراکز درمانی دانشکده برگزار شد
تجهیز آزمایشگاه مرکزی مراغه به دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان
توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار آغاز شد
اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی در مراغه
واریز یارانه یک میلیون و صد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در مراغه
ارائه خدمات مشاوره فرزند آوری، انصراف از سقط و طب ایرانی در اردوی یک روزه روستایی قراتلو
نوشته شده
در
پنجشنبه 12 ارديبهشت 1398
تعداد بازدید
144
واحد ارجاع دهنده
روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه
برچسب ها
واکسیناسیون کودکان
برنامه جدید واکسیناسیون
برنامه واکسیناسیون
اخبار
01
آذر
دیدار رئیس دانشکده و معاون توسعه با اعضا موسسه خیریه عمران مراغه
به گزارش روابط عمومی،رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون توسعه و رئیس مجمع خیرین نظام سلامت شهرستان با حضور در موسسه خیریه عمران مراغه با اعضا این موسسه دیدار کردند.
1403/09/01
01
آذر
بازدید رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت
به گزارش روابط عمومی،رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی از چند خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت حوزه معاونت بهداشتی بازدید کردند.
1403/09/01
29
آبان
فرایند ارزیابی شایستگی های عمومی پزشکان جدید الاستخدام برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه در محل کانون ارزیابی شایستگی های نیرو های جدید گفت: این دانشکده در جهت توسعه ارایه خدمات درمانی و ماندگاری نیروی انسانی مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی دانشکده ، با اخذ مجوز از معاون توسعه وازرت جذب 32 پزشک متخصص، عمومی و داروساز در قالب قرارداد ک ...
1403/08/29
21
آبان
✅ آیین گرامیداشت روز پرستار با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، آیین گرامیداشت روز پرستار و تجلیل از پرستاران نمونه دانشکده علوم پزشکی مراغه با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد.
1403/08/21
03
آبان
مراسم تودیع و معارفه سرپرست مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی مراغه
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی مراغه ظهر امروز طی مراسمی که با حضور دکتر ارجمند رئیس دانشکده، اعضای هئیت رئیسه و جمعی از پرسنل مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی برگزار شد، دکتر"شیرین فرهودی " به عنوان سرپرست جدید بیمارستان شهید بهشتی معرفی شد.
1403/08/03
24
مهر
ثبت نام دانشجویان جدیدالورود سال 1403
ضمن عرض تبریک به پذیرفته شدگان نهایی آزمون سراسری سال 1403 دانشکده علوم پزشکی مراغه، به اطلاع میرساند فرآیند ثبت نام ازمورخه 1403/07/28 لغایت 1403/07/29 انجام خواهد شد.
1403/07/24
19
مهر
نشست آموزشی اعتبار بخشی مراکز درمانی دانشکده برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، نشست دو روزه آموزشی اعتبار بخشی بیمارستان های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی مراغه در راستای آمادگی این مراکز درمانی برای اعتباربخشی دور ششم برگزار شد.
1403/07/19
15
مهر
تجهیز آزمایشگاه مرکزی مراغه به دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان
دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان در آزمایشگاه مرکزی مراغه نصب و راه اندازی شد.
1403/07/15
14
مهر
توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار آغاز شد
به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشکده از آغاز توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار، طبق اولویت بندی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراغه خبر داد.
1403/07/14
14
مهر
درخشش دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه در کارشناسی ارشد
پذیرفته شدن دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه در آزمون کارشناسی ارشد را خدمت جامعه علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه تبریک عرض می نمائیم.
1403/07/14
13
مهر
اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی در مراغه
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه از اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی به بیماران نیازمند خبرداد .
1403/07/13
12
مهر
واریز یارانه یک میلیون و صد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در مراغه
به گزارش روابط عمومی، معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت شهرستان مراغه از واریز یارانه یک میلیون وصد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در 3دهک اول درآمدی در ماه اردیبهشت وخرداد خبرداد.
1403/07/12
11
مهر
مراسم قدردانی از خانواده های زنده یاد امیرحسین غیاسی و زنده یاد مهدی حنیفه پور برگزار شد.
معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی مراغه طی مراسمی از خانواده های اهدا کنندگان عضو تقدیر نمود
1403/07/11
11
مهر
ارائه خدمات مشاوره فرزند آوری، انصراف از سقط و طب ایرانی در اردوی یک روزه روستایی قراتلو
به گزارش روابط عمومی، به همت بسیج جامع پزشکی و با هماهنگی معاونت بهداشتی و دبیر خانه جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه در جهت بزرگداشت هفته دفاع مقدس طی اردوی یک روزه ،خدمات مشاوره فرزند آوری ، انصراف از سقط و طب ایرانی برای اهالی روستای قراتلو توسط کارشناس جوانی جمعیت و مربی دوره دیده ارایه گ ...
1403/07/11
11
مهر
2600 نفر از والدین مراغه ای درکارگاه آموزشی بحران سالمندی با موضوع معایب تک فرزندی شرکت کردند
به گزارش روابط عمومی، با هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان مراغه و همکاری گروه جوانی جمعیت ، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده مراغه ،کارگاه آموزشی بحران سالمندی با محوریت معایب تک فرزندی طی 5 جلسه آموزشی یک ساعته در تالار شهید بهشتی برای والدین نوآموزان برگزار گردید.
1403/07/11
آرشیو