کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشکده علوم پزشکی مراغه: در حال حاضر این برنامه با همکاری دانشکده علوم پزشکی و اداره آموزش و پرورش در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، تمامی دانش آموزان مدارس شهرستان مراغه از لحاظ ابتلا به رشک و شپش توسط مراقبین سلامت ، بهورزان خانه های بهداشت ، مراقبین بهداشت مدارس و آموزگاران آموزش دیده معاینه و ارزیابی می شوند.
خانم سلطانی، کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس در مصاحبه با روابط عمومی معاونت بهداشتی ضمن اعلام این خبر افزود: بسیاری تصور می کنند که شپش مختص افراد فقیر است در حالی که شپش می تواند هر فردی را با هر وضعیت اقتصادی اجتماعی و فرهنگی مبتلا کند.
ایشان افزود: البته روشن است افرادی که بهداشت فردی خود را رعایت نمی کنند ، می توانند بیش از سایرین مستعد ابتلا به این بیماری باشند .
کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس ضمن پر اهمیت برشمردن این بیماری و لزوم درمان سریع آن ، خاطر نشان کرد: همکاران مراقب سلامت در مدارس شهری و بهورزان در مدارس مناطق روستائی ، برنامه معاینه دانش آموزان را شروع کرده اند. در حال حاضر این برنامه با همکاری مدیریت اداره آموزش و پرورش و مسئولین مدارس در حال اجراست .
خانم سلطانی به تشریح علایم این بیماری پرداخت و افزود: خارش کف سر و مشاهده تخم شپش ( رشک ) در ساقه مو یکی از مهمترین علایم ابتلا به شپش است که در مراحل اولیه به وجود می آید.
ایشان توصیه کرد: در صورتی که خانواده ها چنین علائمی را در فرزندان خود مشاهده نمایند سریعا به یکی از مراکز بهداشتی یا خانه های بهداشت( با همراه داشتن کد ملی ) جهت معاینه و ارزیابی ، مراجعه کنند. بهتر است خانواده ها از درمان خودسرانه توسط مواد شیمیایی و انواع سموم مانند : نفت ، بنزین ، حشره کش ها و سموم کشاورزی ... خودداری نمایند چراکه احتمال بروز آسیب جدی برای افراد مبتلا وجود خواهد داشت.