تاریخ : دوشنبه 12 بهمن 1394

هدف اصلی بیمارستانهای تابعه دانشکده علوم پزشکی مراغه تبدیل شدن به بیمارستان دوستدار ایمنی بیمار است

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، در جلسه کمیته ایمنی بیمار و بهبود کیفیت، معاون درمان دانشکده ، بر لزوم ایجاد بستر مناسب برای دستیابی به ایمنی بیمار تاکید کرد.

جلسه کمیته ایمنی بیمار و بهبود کیفیت معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی مراغه ، با حضور آقای دکتر رضایی فر ،معاون محترم درمان ، خانم دکتر خاطرنشان ،رئیس محترم اداره امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی و روسای محترم بیمارستان حضرت امیرالمومنین(ع) و بیمارستان شهید دکتر بهشتی و روسای محترم خدمات پرستاری بیمارستانها وکارشناس امور بیمارستانی معاونت درمان و با حضورکارشناسان ایمنی بیمار، بهبود کیفیت ، کنترل عفونت و بهداشت محیط بیمارستانها ، در محل سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد .

در این جلسه جناب آقای دکتر رضایی فر با اشاره به اهمیت جایگاه ایمنی بیمار در بیمارستان ها ، بر ایجاد فرهنگ و بسترسازی مناسب برای دستیابی به ایمنی بیمار وحمایت و رهبری کارکنان تاکید نمود .
ایشان در ادامه افزود :همسو و یکپارچه سازی عملیات مدیریت خطر و گزارش دهی خطا و همچنین تشویق کارکنان به گزارش دهی خطا و شناسایی و ارزیابی و تحلیل خطاها و به کارگیری درسهای آموخته شده از خطا و درگیر کردن مردم و جامعه و برقراری ارتباط مناسب در جامعه در زمینه ایمنی بیمار ، از اهم  وظایف بیمارستانها در این زمینه می باشد.

ایشان با رهنمون شدن بیمارستانها به برنامه ریزی جهت آموزش پرسنل در خصوص ایمنی بیمار و بهبود کیفیت و موضوعات مربوط به این دو مقوله ، هدف نهایی را رسیدن بیمارستانهای وابسته به دانشکده علوم پزشکی مراغه ،  به عنوان بیمارستان دوستدار ایمنی بیمار ، بیان نمود.

در ادامه ی این جلسه، دکتر خاطرنشان با اشاره به اهمیت ارتقاء ایمنی بیمار در بیمارستانها ، درخصوص برخی از شاخصهای سلامت کشوری به بیان توضیحات پرداخت و از خانم رحیم زاده کارشناس مسئول محترم ایمنی بیمار بیمارستان حضرت امیرالمومنین(ع) به علت پشتکار و جدیت و ابتکار عمل در زمینه استقرار استانداردهای ایمنی بیمار تقدیر و قدردانی نمود .

خانم حسینی، کارشناس امور بیمارستانی معاونت درمان، نیز در خصوص استانداردهای ایمنی بیمار و نتایج پایش هر دو بیمارستان و همچنین در خصوص بازدیدهای مدیریتی ایمنی بیمار و نحوه اخذ رضایت آگاهانه با توجه به گایدلاین و استانداردهای موجود ، به بیان توضیحات پرداخت و  اهمیت جمع آوری شاخصهای سلامت کشوری را بیان نمود .
در ادامه این جلسه هفت گام اساسی به سوی ایمنی بیمار به شرح ذیل مطرح گردید:

1-      ایجاد فرهنگ و بستر سازی. بستری باز و منصفانه برای دستیابی به ایمنی بیمار فراهم کنید .

2-     کارکنان خود را حمایت و رهبری کنید. به طور شفاف و محکم در سازمان خود بر ایمنی بیمار تاکید و تمرکز کنید.

3-     عملیات مدیریت خطر را هم سو و یکپارچه کنید. برای مدیریت خطرات ،سیستم ها و فرآیندهایی ایجاد کنید و خطاها را شناسایی و ارزیابی نمایید .

4-     گزارش دهی را تشویق کرده ارتقاء دهید . به کارکنان خود این اطمینان را دهید که می توانید به راحتی وقایع را گزارش کنند.

5-     مردم و جامعه را ، در موضوع درگیر کرده و با آنها ارتباط برقرار کنید . راه هایی را برای برقراری ارتباط صریح با بیماران ایجاد و به حرف آنها گوش دهید .

6-     درس های ایمنی را بیاموزید و به دیگران هم یاد دهید کارکنان را به تحلیل ریش های علل تشویق کنید تا یاد بگیرند که چرا و چگونه حوادث رخ میدهند.

7-     راه حل هایتان رابرای جلوگیری از بروز آسیب اجرایی کنید. درس هایی را که آموخته اید با تغییر در عملیات ، فرایندها  و سیستم، نهادینه وعملی سازید.

همچنین در مورد شاخصهای ایمنی بیماربه شرح ذیل ، بحث و بررسی بعمل آمد :

1-     عوارض بيهوشي

1403/03/26

اطلاعیه زمان بندی مصاحبه  پذیرفته شدگان آزمون پذیرش بهورزی مورخه 1402/12/25

1403/03/23

دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه 12 کارنامه جوانی جمعیت را بین 63 دانشگاه/دانشکده کشور کسب کرد

1403/03/21

پنج ماموریت اورژانس مراغه در سال گذشته با انتقال هوایی بوده است