به گزارش ایرنا رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه در این مراسم رونمایی با تاکید بر اهمیت و اولویت دادن به خدمات بهداشتی و پیشگیری در این نقشه راه، افزود: نزدیک به ۷۵ درصد سلامت یک جامعه تحت تاثیر مولفههای اجتماعی است و عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و رفاهی در تحقق این درصد عظیم سلامت جامعه تاثیر دارد.
دکتر اله وردی ارجمند با بیان اینکه این نقشه، راه و مسیر توسعه و تعالی سلامت شهرستان را ترسیم میکند، افزود: چنین برنامههای راهبردی در سطح شهرستان فرصت خوبی را برای مشارکت همهجانبه دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی در این زمینه فراهم میکند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه ضمن قدردانی از معاونت بهداشتی به عنوان متولی اصلی این برنامه، از همه همکاران هیات علمی، مدیران و کارکنان حوزه بهداشت و سایر معاونتهای دانشکده، از معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان ویژه مراغه و سایر سازمانهای دولتی و خصوصی تاثیرگذار در بخش بهداشت و درمان نیز به خاطر کمک به تدوین نقشه راه و حمایت در اجرای آن تشکر کرد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه و رئیس مرکز بهداشت شهرستان نیز در این آیین بیان کرد: نقشه توسعه و تعالی سلامت شهرستان ابزاری برای همافزایی سیستمی در بین سازمانهای سطح شهرستان است و مسیر را برای ایجاد یک شهر سالم و ایمن هموار میکند.
دکتر الهه حقگشایی اضافه کرد: سلامت، محور توسعه پایدار جوامع و ملل است و این پایداری در گرو سیاستگذاریهای مبتنی بر ترجیح رویکرد پیشگیرانه بر درمان است که خوشبختانه محوریت برنامه اصلی حوزه سلامت ملی نیز در حال حاضر بر توسعه برنامه سلامت خانواده و پزشک خانواده قرار دارد.
وی ضمن تاکید بر همکاریهای بینبخشی و با تاکید بر لزوم همافزایی مدیران و دستگاههای اجرایی در استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان در امر سلامت گفت: نقشه راه توسعه و تعالی سلامت شهرستان مراغه با هدف هماهنگسازی فعالیت کلیه سازمانهای تاثیرگذار بر سلامت طراحی و تصویب شد.
حق گشایی بیان کرد: اجرای چنین برنامههای بلند مدتی نیازمند کار تیمی و عزم جمعی است و این نقشه، راهنمای کاربردی مناسبی برای توسعه شاخص های بهداشتی شهرستان در سطح شهری و روستایی خواهد بود.
به گزارش ایرنا، نقشه راه توسعه و تعالی سلامت شهرستان مراغه یک برنامه بلند مدت پنج ساله بوده که در ۱۲ فصل تدوین شده است.
«تدوین نقشه راه توسعه سلامت»، «تدوین فرایند اجرایی پروژه تدوین نقشه راه سلامت»، «تشریح عوامل اجتماعی موثر بر سلامت»، «تحلیل وضعیت سلامت شهرستان مراغه»، «بیان مهمترین اولویتهای سلامتی شهرستان» و «توصیف بیماریهای نوظهور» از جمله این فصل هاست.
از دیگر فصلهای این نقشه راه میتوان به بیان چالشهای نظام سلامت و برنامههای پاسخگویی به این چالشها، برنامههای عملیاتی برای اجرای نقشه، پیادهسازی نقشه راه توسعه و تعالی سلامت شهرستان و در نهایت ترسیم نقشه راه توسعه سلامت شهرستان مراغه تا پایان سال ۱۴۰۶ اشاره کرد.