نفس توانسته است بعد از گذشت 12 ماه از فعالیت خود، 24 مادر باردار در شهرستان مراغه که قصد سقط جنین سالم خود را داشتند، منصرف کند، و 11 نوزاد سالم متولد شود.
به گزارش روابط عمومی مدیر مرکز مردمی نفس دانشکده علوم پزشکی مراغه در گفت و گوی اختصاصی به مناسبت هفته ملی جمعیت گفت: مجموعه مردمی نفس با هدف جلوگیری از سقط جنینهای سالم فعالیتاش را در ۳ حوزه ی شناسایی، فرهنگسازی و حمایت پیش میبرد، که توانسته است با پیگیری ، شناسایی و حمایت 24 مادر باردار که قصد سقط جنین سالم خود را داشتند، طی سال گذشته از این اقدام منصرف کند.
وی گفت: در زمینه شناسایی، این مجموعه با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی، مطبهای متخصصان زنان و مامایی و درمانگاههای خصوصی و دولتی چنانچه مادری قصد سقط فرزند سالم خود را داشته باشد این موارد را شناسایی میکنند.
دکتر رستمی اذعان کرد: فرهنگسازی؛ دیگر بخش فعالیت مرکز نفس است. در این زمینه تاکنون دهها جلسه آموزشی و توجیهی در فرهنگسراها و پایگاههای بسیج سطح شهری و روستایی ، مراکز روانشناسی، مساجد، هیأتها و حسینیهها در خصوص حفظ فرزند سالم برگزار شده است.
وی در ادامه گفت: حمایت؛ دیگر بخش فعالیت این مجموعه است. در این بخش بعد از مراجعه مادران به مرکز، ابتدا مسئول نجات مرکز سعی در یافتن علت و ریشه سقط جنین دارد و در ادامه جلسات مشاورهای توسط روانشناس برگزار میشود که خوشبختانه در بعضی از موارد منجر به تغییر تصمیم مادر برای سقط جنین میشود.
وی تاکید کرد: این حمایتها کاملا رایگان بوده و حتی در مواردی که خانواده با مشکل اقتصادی و مالی مواجه باشد، بستههای حمایتی برای آنها تهیه شده و برای ادامه دوران بارداری به مراکز پزشکی و آزمایشگاهی، سونوگرافی و داروخانهها که به صورت رایگان با مجموعه همکاری دارند، معرفی میشوند.
به گزارش روابط عمومی: طبق آمار ارائه شده توسط مرکز نفس، بیشتر موارد مراجعان به سبب مشکلات اقتصادی تصمیم به سقط جنین دارند. در رده بعدی نیز مسائل فرهنگی و اجتماعی مانند بارداری در دوران عقد، تعدد فرزند ، اختلاف زوجین، مسئولیت پذیر نبودن شوهر و... علت اصلی این تصمیم است. لذا این مراکز درصورت لزوم جلسات مشاورهای را با مادران، همسران و خانوادهها نیز برگزار میکند. تا آنها را از این اقدام منصرف کند.