به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی مراغه، با حضور معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه و نمایندگان ادارات مختلف سطح شهرستان مراغه، جلسه ی هماهنگی برای اجرای طرح مدیریت مواد غذایی و جمع آوری قلیان برگزار شد.
در این جلسه که با حضور دکتر مجتهدی،معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه، نماینده ی فرمانداری شهرستان ویژه ی مراغه، اعضای شورای شهر، نماینده ی اماکن،مسئول تعزیرات حکومتی ، مسئولین اداره صنعت و معدن و روسای ادارات تشکیل گردید، مصرف منابع غذایی حاوی سبوس جهت افزایش سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دیابت و بیماریهای قلبی – عروقی ، کنترل چاقی ، سرطان روده بزرگ مورد تاکید قرار گرفت.
بر این اساس و با پیشنهاد و پیگیری معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه تعداد نانوایی های عرضه کننده نان سبوس دار به 20 نانوایی افزایش یافت. همچنین مقرر شد جهت پیشگیری از فساد نان و توزیع غیربهداشتی نان بسته بندی شده در سوپرمارکتها، بسته ها در محل مناسب و با برچسب نشان دهنده ی تاریخ و محل تولید قرار گیرد.
در ادامه ی این جلسه طرح جمع آوری قلیان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. آقای دکتر مجتهدی ضمن اشاره به ضرورت پرداختن به این موضوع گفت: میزان ترکیب سمی منواکسید کربن در قلیان حدود 10بار بیشتر از سیگار بوده و برای سلامت دستگاه تنفسی – قلب و عروق مضر می باشد. همچنین ایشان یکی از عوامل سرایت بعضی از بیماری ها را قلیان دانست و افزود: به توجه به راه انتقال بیماریهای مختلف از طریق دهان و دندان آلوده به وسیله استفاده مشترک چند نفر از یک نی قلیان، بیماریهایی مثل سل ، هپاتیت و ... ممکن است به راحتی از فردی به فردی دیگر منتقل شود.
در پایان این جلسه همه ی شرکت کنندگان با لزوم اجرایی شدن طرح جمع آوری قلیان از سطح شهر جهت ارتقا سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیر واگیر موافقت کردند و مقرر شد استعمال قلیان و توزیع آن در اماکن عرضه ی مواد غذایی ممنوع گردیده و طرح جمع آوری قلیان به اجرا گذاشته شود.