به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه در این جلسه دکتر علیزاده معاون غذا و دارو گفت: داروساز نقش بسیار بالایی را در تیم درمان داراست و راه اندازی بخش مراقبت های دارویی حضور موثر و تخصصی داروسازان را در چرخه درمان بیماران را موجب می گردد.
وی افزود: سیستم روتين توزیع دارو پیش از یونیت دوز سيـستم بصورت ذخيـره دارو (Floor Stock System) است و داروساز هيچگاه نسخه اصلي پزشك را مشاهده نمی کند، بطوریکه که يك داروخانه كوچك در واحد پرستاري وجود داشت كـه ازقبـل داروهـا را ذخيره مي كردند، پرستار دارو را آماده مي كرد و داروساز متعهد بود تا ذخيره دارويي را تأمين كنـد.
دکتر علیزاده در باره فرایند سیستم روتین توضیح داد: دراین فرایند پرستار، دستور پزشك را مي خواند و به اتاق دارو رفته و دارو را انتخاب كرده و به بيمار مي داد، در ايـن روش، اگرداروي بيمار عوض مي شد، پرستار درخواست داروي جديد براي افـزودن بـه استوک "stock" خـود مـي كـرد و داروساز هيچگاه نسخه اصلي پزشك را نمي ديد. در این روش، پرستار ابتدا دارو را از استوک استفاده میکند و سپس اقدام به ثبت داروی مصرفی میکند که گاهی موجب بروز کسورات چشمگیر در بیمارستان به علت عدم دقت کافی در زمان ثبت داروی مصرف شده برای بیمار از نظر نوع و مقدار داروی مصرفی است.
وی درباره سیستم جدید گفت : در حالیکه در روش جدید یعنی سیستم یونیت دوز, نظـارت توسـط مسئول فني داروساز تا مرحله تجويز دارو به بيمار وجود خواهد داشت .
وی درباره اهمیت اجرای این طرح گفت: غیر قابل مصرف شدن دارو ها و عدم نظارت داروساز در کنار شرایط کنونی که در جنگ اقتصادی قرار داریم باعث شده است تا گام های موثر در جهت کم کردن هزینه ها و جلوگیری از هدر رفت منابع برداریم که بخش مراقبت های دارویی یا یونیت دوز خواهد توانست مفید واقع شود و اشتباهات تجویزی دارو نیز کاهش می یابد.
دکتر علیزاده در پایان گفت: در تلاش هستیم که بعد از اجرا این طرح در دو بیمارستان مرکز استان، بیمارستان امیرالمومنین(ع) بعنوان اولین بیمارستان شهرستانی نیز شاهد اجرای یونیت دوز باشد.