تاریخ : چهارشنبه 12 بهمن 1401

خدماتی که به صورت رایگان برای تشخیص زودهنگام سرطان انجام می گیرد

سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در جهان و ایران می باشد که اگر در مراحل اولیه شناسایی گردد درمان آن بسیار راحت و کم هزینه خواهد بود. وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی برای جلوگیری از افزایش بار بیماری سرطان جهت تشخیص زودرس بیماری« تست فیت » را دراختیار مراکز بهداشتی ودرمانی قرارداده است
1 غربالگری سرطان روده بزرگ :
سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در جهان و ایران می باشد که اگر در مراحل اولیه شناسایی گردد درمان آن بسیار راحت و کم هزینه  خواهد بود. وزارت بهداشت ،  درمان وآموزش پزشکی برای جلوگیری از افزایش بار بیماری سرطان  جهت تشخیص زودرس بیماری«  تست فیت » را دراختیار مراکز بهداشتی ودرمانی قرارداده است .
تست فیت یک سنجش سریع یک مرحله ای جهت تشخیص کیفی خون پنهان در مدفوع انسان بروش ایمونو شیمیایی هست که بصورت انتخابی خون پنهان (هموگلوبین ) در مدفوع را تا غلظت 50 NG/ML شناسایی می کند .مزیت این روش در آن است که  بر خلاف روش های قدیمی اندازه گیری خون مخفی تحت تاثیر رژیم غذایی قرار نمی گیرد . افرادی که سن آن ها بین 50تا70 سال می باشند می توانند برای انجام تست رایگان به مراکز بهداشتی ودرمانی خود مراجعه نمایند .. افرادی که جواب آزمایش فیت آن ها مثبت باشد برای تکمیل بررسی های بعدی به پزشک مرکز ارجاع داده می شوند.
سابقه خانوادگی یکی از عوامل خطر بیماری سرطان می باشد افرادی که در خانواده خود بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ دارند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند . اگر در خانواده خود بیمار مبتلا به سرطان دارید و یکی از علایم زیر را دارید حتما برای بررسی های بیشتر به مراکز بهداشت مراجعه نمایید :
  • خونریزی دستگاه گوارش تحتانی در طی یک ماه اخیر
  • یبوست در طی یک ماه اخیر با یا بدون اسهال
  • دردشکم و احساس پر بودن مقعد پس از اجابت مزاج
  • کاهش بیش از 10 درصدی وزن بدن طی شش ماه
شناسایی به موقع و زود هنگام سرطان روده بزرگ با انجام  تست فیت در مراکز بهداشتی ودرمانی انجام می گیرد  که موجب نجات جان فرد و جلوگیری از هزینه های کمرشکن برای خانواده ها می گردد  .
برای کلیه افراد در سنین70-50 سال تست خون مخفی در مدفوع « تست فیت » بصورت رایگان درمراکز بهداشتی ودرمانی انجام می گیرد .

2 غربالگری سرطان پستان :
سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان درسطح کشور و استان بوده و درشهرستان مراغه نیز شایع ترین سرطان در بین زنان می باشد. به طور کلی درطی سال های1397و1398، 47نفرزن مبتلابه سرطان پستان در شهرستان مراغه شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند همچنین در این 2 سال 22 نفر ازهمشهریان عزیز در اثر ابتلا به سرطان پستان جان خود را از دست داده اند . در صورت تشخیص به موقع وزودهنگام سرطان پستان ، امکان درمان موثرتر وکم هزینه تر برای بیمار فراهم می گردد .
غربالگری و معاینه زنان 30 تا 70 سال از نظر علایم و نشانه های ابتلا به سرطان پستان توسط ماما های مجرب و دوره دیده از جمله خدمات رایگانی می باشد که در مراکز بهداشت جهت شناسایی زود هنگام سرطان پستان انجام می گیرد . علاوه بر تمامی زنان 30 تا 70 ساله توصیه می شود افرادی که در خانواده خود فرد مبتلا به سرطان دارند 10 سال زودتر از سن ابتلا فرد مبتلا ، جهت غربالگری به مراکز بهداشتی مراجعه کنند . همچنین اگر فردی هر یک از علایم هشدار دهنده سرطان پستان را داشته باشد تاکید می شود برای بررسی های بیشتر به مراکز بهداشتی مراجعه کند.
علایم هشدار دهنده سرطان پستان بدین شرح می باشد:
  •  تغییرات پوستی(پوست پرتقالی، ضخیم شدگی پوست یا ادم ، خارش نوک پستان، پوسته ریزی و زخم پوست)
  • درد پستان(وجود درد پایدار 4تا6هفته)
  • ترشحات بدون توده(ترشحات خونی یا شفاف ادامه دارکه از یک مجرا ویا یک پستان و به صورت خودبه خودباشد)
  • توده‌پستان‌یا توده ‌زیربغل
  •  تغیر‌در‌شکل‌(عدم‌قرینگی)‌یا‌قوام‌(سفتی)‌پستان
  •  تغییرات نوک پستان

انجام معاینه پستان برای زنان در سنین 69-30 سال بصورت رایگان در مراکز بهداشتی ودرمانی انجام می گیرد .
  • در چهارشنبه 12 بهمن 1401

پیشگیری از سقط جنین عمدی از برنامه های اولویت دار نظام سلامت است

احکام حقوق سال ۱۴۰۳ کارکنان دانشکده صادر شد

سامانه جدید "پیک" دانشکده علوم پزشکی مراغه بهره برداری شد