Aa
Aa
Fa
/
En
جمعه 25 آبان 1403
صفحه اصلی
درباره دانشگاه
دانشکده علوم پزشکی مراغه در یک نگاه
نمودار سازمانی
نقشه دانشکده
برنامه راهبردی دانشکده
شهر مراغه
حوزه ریاست
دفتر ریاست
هیات امنا و برنامه ریزی
معاونتها و مدیریتها
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت توسعه مدیریت،منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
مدیریت غذا و دارو
اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث
مراکز درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیر المومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
دانشکده و مراکز تحقیقاتی
دانشکده پزشکی
مرکز تحقیقات گیاهان داروئی
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت مبتنی بر شواهد
کتابخانه مرکزی
اداره کتب و انتشارات دانشکده
اداره علم سنجی
کتابخانه دیجیتال
شفافیت عمومی
میز خدمت
معرفی خدمات دستگاه (شناسه دار)1400
معرفی خدمات دستگاه(خدمات غیرشناسه دار)
نظرسنجی
آئین نامه و دستورالعمل ها
خدمات واگذاری به دفاتر پیشخوان دولت
صفحه دسترسی کم بینایان
بیانیه حفظ حریم شخصی دانشکده علوم پزشکی مراغه
دستورالعمل بروزرسانی سایت
راهبرد مشارکت دستگاه
انتشار گزارشات دستگاه
توافق نامه سطح خدمات
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
سوالات متداول
چارت سازمانی
اطلاعیه های استخدامی
تاریخ :
سه شنبه 15 آذر 1401
کد
2756
لینک کوتاه
:
به بهانه چهاردهم آذرماه ، روز جهانی داوطلب سلامت
اگر مشارکت مردم را یک اصل بدانیم که این اصل در کنفرانس آلماآتا بر آن تصریح شده است، نقش مؤثر داوطلبین سلامت در این اصل و همچنین توسعۀ سلامتی در جامعه انکارناپذیر است.
4 اصل در مراقبت ها مورد توجه جامعۀ بین المللی قرار گرفته است که عبارتند از عدالت و برابری، مشارکت مردم، همکاری بین بخشی و بهره گیری از فناوری مناسب.
در دو اصل مشارکت مردمی و همکاری بین بخشی مردم محور قلمداد می شوند و در تاریخ نظام و انقلاب نیز هر جا مردم نقش بیشتر داشته اند در عرصه هایی همچون پیروزی انقلاب، جنگ، سازندگی توفیقات چشمگیر و غیرقابل باوری نیز حاصل شده است.
حوزه سلامت نیز از این امر مستثنی نیست و اگر مردم به عنوان محور سلامت قلمداد شوند و مشارکتشان جلب شود، سلامت افراد، خانوارها و جامعه تضمین می شود.
توسعۀ مشارکت مردمی یک اصل دینی، اجتماعی و شهروندی بوده ومردم به عنوان مشتری نظام سلامت باید مورد توجه ویژه قرار گیرند و در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند. باید از توان مردم بهره برد و مردم باید به این باور برسند که به رغم وظایف سلامتی که مدیران بر عهده دارند خودشان هم مسئولیتی سنگینی دارند.
حفظ و ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری و اصلاح شیوۀ زندگی، کسب دانش و مهارت سلامتی فاکتورهایی هستند که مردم باید در سیستم سلامت کسب کنند و وقتی دانش و مهارت مردم ارتقا یافت انگیزه شان برای اقدام به موقع در جهت ضمانت سلامتی شان نیز ارتقا می یابد.
اولین نتیجه مشارکت مردم اینست که نظراتشان وارد تصمیم سازی ها می شود، استقبال از برنامه ها شدت می یابد، رضایت آنان از برنامه ها و خدما ت بیشتر می شود و انسان های راضی مشارکت پذیری بیشتری خواهند داشت.
دخالت دادن مردم در برنامه ها موجب می شود نیازهایشان را بگویند و مطالبه کنند تا ما پاسخ مناسبی به آن نیازها بدهیم.
نقش داوطلبین سلامت در توسعه مشارکت مردمی
اولین راهکار در این جهت اجرای برنامه داوطلبین سلامت یا رابطین بهداشتی در نظام شبکه دانست که از سال 69 به صورت پایلوت در حاشیۀ شهرهای بزرگی همچون تهران، اصفهان، شیراز و تبریز شروع شد.
نتایج ارزنده این پایلوت برنامه داوطلبین سلامت را از سال 72 به یک موضوع کشوری تبدیل کرد. این برنامه سپس از سال 78 در تمام نقاط شهری و به تدریج در تمام روستاها اجرا شد.
هم اکنون 200 هزار داوطلب سلامت در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند که 50 هزار نفر در روستاها و بیش از 150 هزار نفر در شهرها خدمت رسانی می کنند این داوطلبین به طور متوسط 20 میلیون ایرانی را تحت پوشش دارند و طبعا چون از جنس مردم هستند خدمت آنان به ذائقه مردم بهتر می نشیند..در شهرستان مراغه نیز 1468 رابط سلامت با سیستم بهداشتی همکاری می کنند که حدود 62درصد جمعیت را پوشش می دهند
هر داوطلب سلامت 20 خانوار را تحت پوشش دارد، انتظار داریم داوطلبان در کلاس های آموزشی که در پایگاه ها و مراکز جامع سلامت به صورت رایگان تشکیل می شود شرکت فعال داشته باشند تا با مفاهیم و مهارت های اولیه زندگی سالم و سلامت کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان آشنا شوند و بتوانند دانش خود را به خانواده ها منتقل کنند.
داوطلبان باید مردم محله ها را تشویق کنند که به مراکز و پایگاه های سلامت مراجعه کنند و به عنوان مثال اگر مراقبتِ یک دیابتی تاخیر افتاد به او یادآور شوند.
نقش داوطلبان سلامت در غربالگری بیماری های واگیر و غیرواگیر: داوطلبان امروزه در این غربالگری ها همچون غربالگری سل بازوی توانمند نظام سلامت هستتند. آنان در جمع آوری وقایع حیاتی و مرگ به ما خیلی کمک می کنند.
سلامت محیط زیست بخش دیگری از فعالیت های این داوطلبان است این داوطلبین در اجرای برنامه های حوزه بهداشت، کمپین ها و بسیج های اطلاع رسانی کمک شایانی می کنند. در واکسیناسیون نقش پررنگی دارند و بعد از اجرای طرح تحول سلامت نقش آنان افزایش پیدا کرد.
با توجه به ادغام برنامه کنترل بیماری های غیرواگیر در نظام شبکه این برنامه نقش داوطلبان سلامت را پررنگ تر می کند. هر روز 800 تا 850 نفر در کشور فوت می کنند که 83 درصد از این آمار مربوط به بیماری های غیرواگیر قلبی و عروقی، تنفسی، تصادفات و دیابت است.
همه این بیماری های با توسعه مفهوم پیشگیری می توانند کنترل شوند. داوطلبین ما در ادارات، ارگان ها، سازمان های مردم نهاد، سمن ها و خیرین حضور دارند و می توانند برای پیشگیری از بیماری هایی نظیر فشار خون، بیماری های ریوی، دیابت که عمدتا ناشی از عوامل خطر رفتاری هستند کمک شایانی کنند.
فوت سیگاری های سه برابر تصادفات
مواد دخانی متهم ردیف اول بیماری های غیرواگیر بوده وسالانه 60 هزار سیگاری در کشور فوت می کنند که سه برابر آمار تلفات در سوانح است.
با تغییر رفتار می توان از بیماری هایی نظیر سرطان پیشگیری کرد. اکثر مردم رفتارهای غذایی ناسالم دارند و 3.5 برابر مقدار توصیه شده نمک می خورند، 3 برابر بیشتر روغن می خورند و 3.5 برابر بیشتر از حد مجاز قند و شکر مصرف می کنند.
78 درصد مردم دچار کم تحرکی هستند و فعالیت بدنی زیادی ندارند. 60 درصد خانم ها اضافه وزن دارند. این اضافه وزن مردم را به سمت بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون سوق می دهد. داوطلبین سلامت نقش مهمی در کنترل این بیماری ها با آموزش چهره به چهره دارند.
بعد از طرح تحول مردم برای غربالگری به پایگاه های سلامت مراجعه می کنند. داوطلبین سلامت نقش مهمی در دعوت مردم به مراکز بهداشتی برای غربالگری و تشکیل پرونده دارند.
امروز بیماری های واگیر تهدید جامعه نیست بلکه بیماری های غیرواگیر تهدید اصلی محسوب می شوند لذا مشارکت مردم یک اصل و ضرورت است و کسی که دانش ومهارت داشته باشد و بینش اش عوض شده باشد قطعا مشارکت می کند، داوطلبین سلامت نقش مهمی در تغییر نگرش ها دارند.
شعار امسال روز جهانی داوطلبی «ترویج فرهنگ داوطلبی کلید تقویت انسجام وعدالت در بهداشت» می باشدو امید است با همصدایی و مشارکت مردم به این شعار جامۀ عمل بپوشیم.
داوطلبان سلامت حلقه ارتباطی بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند
داوطلب سلامت فردی دارای مقبولیت و نفوذ اجتماعی و علاقمند به فعالیت های اجتماعی، خیرخواهانه و عام المنفعه می باشدو داوطلبان سلامت در واقع حلقه ارتباطی بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند.
داوطلبان سلامت با شرکت مستمر در برنامه های آموزشی پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت به یادگیری مفاهیم بهداشتی اولیه پرداخته و آموخته های خود را به خانوارهای تحت پوشش خود منتقل می کنند. این افراد همواره برای حفظ سلامتی خود و خانوارهای تحت پوشش تلاش می کنند.
از سایر وظایف داوطلب سلامت جلب همکاری و مشارکت افراد محله برای رفع مشکلات مرتبط با سلامتی، ارتقای سطح سواد سلامت جامعه به ویژه مادران و تشویق خانوارهای تحت پوشش برای استفاده از تسهیلات بهداشتی موجود و قابل دسترس بیان کرد.
پیگیری مراقبت های بهداشتی خانوارهایی که نیاز به مراجعه به پایگاه ها یا مراکز خدمات جامع سلامت دارند، همکاری در برنامه ها و طرح های بهداشتی ملی و منطقه ای و مشارکت در پژوهش های کاربردی از دیگر وظایف داوطلبان سلامت است.
داوطلبان سلامت یکی از ارکان اصلی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هستند
طرح هر خانه یک پایگاه سلامت و نقش داوطلبان سلامت در اجرای آن : برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، مبتنی بر گسترش مشارکت آگاهانه مردم در عرصه تامین، حفظ و ارتقای سلامت در تمامی خانه های کشور است.
در این طرح در هر خانواده یک نفر به عنوان سفیر سلامت خانواده آموزش های لازم را دریافت می کند تا برای مراقبت ازسلامت خود، خانواده و جامعه توانمند و آماده شود. آموزش و توانمندسازی سفیران سلامت خانواده، توسط داوطلبان یا رابطان سلامت محله و تیم سلامت پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت انجام می پذیرد.
داوطلبان سلامت یکی از ارکان اصلی این برنامه هستند که وظیفه آموزش و توانمندسازی سفیر سلامت خانواده را بر عهده دارند داوطلبان سلامت به تغییر نگرش و عملکرد مردم نسبت به توانایی بالقوه خود در راستای تغییر و بهبود شرایط کمک می کنندو باعث افزایش اعتماد به نفس و اتکا به خود در خانواده های تحت پوشش می شوند.
دواطلبان سلامت زمینه های لازم را برای مشارکت فعالانه تر افراد در توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور فراهم می کنند.
نقش داوطلبان سلامت در پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ و طرح شهید سلیمانی
نقش داوطلبان سلامت در پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹: در گام چهارم مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور، همان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، داوطلبان سلامت به عنوان افرادی دارای نقش اصلی در برقراری ارتباط با جوامع به هنگام اپیدمی و جلب مشارکت اجتماعی مطرح هستند.
داوطلبان سلامت از طریق مشارکت در تیم های مراقبت، نظارت و حمایتی به همراه تیم سلامت و نمایندگان سایر نهادها، سازمان ها و گروه های مردمی با اطلاع رسانی به موقع، آموزش جامعه در خصوص نحوه کنترل و پیشگیری از بیماری، به ارایه خدمات فعال و خانواده محور کمک می کنند.
داوطلبان سلامت با آموزش و رهگیری بیماران و افراد تحت پوشش خود به شناسایی زودهنگام بیماری و جلوگیری از شیوع بیماری کمک می کنند.
وی با یادآوری نقش دواطلبان سلامت در شناسایی اقشار آسیب پذیر جامعه گفت: داوطلبان سلامت با عضویت در گروه های نظارتی، به تشدید نظارت بر پروتکل های بهداشتی و با عضویت در گروه های حمایتی و شناسایی خانواده های نیازمند، امکان رساندن کمک های حمایتی، معیشتی به افراد آسیب پذیر جامعه را فراهم می کنند.
مطالب مرتبط
✅ آیین گرامیداشت روز پرستار با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد
ثبت نام دانشجویان جدیدالورود سال 1403
نشست آموزشی اعتبار بخشی مراکز درمانی دانشکده برگزار شد
تجهیز آزمایشگاه مرکزی مراغه به دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان
توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار آغاز شد
اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی در مراغه
واریز یارانه یک میلیون و صد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در مراغه
ارائه خدمات مشاوره فرزند آوری، انصراف از سقط و طب ایرانی در اردوی یک روزه روستایی قراتلو
2600 نفر از والدین مراغه ای درکارگاه آموزشی بحران سالمندی با موضوع معایب تک فرزندی شرکت کردند
دوره آموزشی ویژه مدیران ستادی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد
نوشته شده
در
سه شنبه 15 آذر 1401
تعداد بازدید
39
واحد ارجاع دهنده
روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه
برچسب ها
داوطلبین سلامت مراغه
رابطین سلامت
داوطلب سلامت
اخبار
21
آبان
✅ آیین گرامیداشت روز پرستار با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، آیین گرامیداشت روز پرستار و تجلیل از پرستاران نمونه دانشکده علوم پزشکی مراغه با حضور مسؤلین شهرستانی برگزار شد.
1403/08/21
03
آبان
مراسم تودیع و معارفه سرپرست مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی مراغه
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی مراغه ظهر امروز طی مراسمی که با حضور دکتر ارجمند رئیس دانشکده، اعضای هئیت رئیسه و جمعی از پرسنل مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی برگزار شد، دکتر"شیرین فرهودی " به عنوان سرپرست جدید بیمارستان شهید بهشتی معرفی شد.
1403/08/03
24
مهر
ثبت نام دانشجویان جدیدالورود سال 1403
ضمن عرض تبریک به پذیرفته شدگان نهایی آزمون سراسری سال 1403 دانشکده علوم پزشکی مراغه، به اطلاع میرساند فرآیند ثبت نام ازمورخه 1403/07/28 لغایت 1403/07/29 انجام خواهد شد.
1403/07/24
19
مهر
نشست آموزشی اعتبار بخشی مراکز درمانی دانشکده برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، نشست دو روزه آموزشی اعتبار بخشی بیمارستان های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی مراغه در راستای آمادگی این مراکز درمانی برای اعتباربخشی دور ششم برگزار شد.
1403/07/19
15
مهر
تجهیز آزمایشگاه مرکزی مراغه به دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان
دستگاه ارزیابی سلامت و تناسب اندام سالمندان در آزمایشگاه مرکزی مراغه نصب و راه اندازی شد.
1403/07/15
14
مهر
توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار آغاز شد
به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشکده از آغاز توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه های اولویت دار، طبق اولویت بندی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراغه خبر داد.
1403/07/14
14
مهر
درخشش دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه در کارشناسی ارشد
پذیرفته شدن دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه در آزمون کارشناسی ارشد را خدمت جامعه علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه تبریک عرض می نمائیم.
1403/07/14
13
مهر
اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی در مراغه
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه از اهدای اعضای بدن شهروند مرگ مغزی به بیماران نیازمند خبرداد .
1403/07/13
12
مهر
واریز یارانه یک میلیون و صد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در مراغه
به گزارش روابط عمومی، معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت شهرستان مراغه از واریز یارانه یک میلیون وصد هزار تومانی برای کلیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در 3دهک اول درآمدی در ماه اردیبهشت وخرداد خبرداد.
1403/07/12
11
مهر
مراسم قدردانی از خانواده های زنده یاد امیرحسین غیاسی و زنده یاد مهدی حنیفه پور برگزار شد.
معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی مراغه طی مراسمی از خانواده های اهدا کنندگان عضو تقدیر نمود
1403/07/11
11
مهر
ارائه خدمات مشاوره فرزند آوری، انصراف از سقط و طب ایرانی در اردوی یک روزه روستایی قراتلو
به گزارش روابط عمومی، به همت بسیج جامع پزشکی و با هماهنگی معاونت بهداشتی و دبیر خانه جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه در جهت بزرگداشت هفته دفاع مقدس طی اردوی یک روزه ،خدمات مشاوره فرزند آوری ، انصراف از سقط و طب ایرانی برای اهالی روستای قراتلو توسط کارشناس جوانی جمعیت و مربی دوره دیده ارایه گ ...
1403/07/11
11
مهر
2600 نفر از والدین مراغه ای درکارگاه آموزشی بحران سالمندی با موضوع معایب تک فرزندی شرکت کردند
به گزارش روابط عمومی، با هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان مراغه و همکاری گروه جوانی جمعیت ، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده مراغه ،کارگاه آموزشی بحران سالمندی با محوریت معایب تک فرزندی طی 5 جلسه آموزشی یک ساعته در تالار شهید بهشتی برای والدین نوآموزان برگزار گردید.
1403/07/11
11
مهر
دوره آموزشی ویژه مدیران ستادی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی در این دوره ۳۰ نفر از مدیران دانشکده علوم پزشکی در کارگاه اصول و فنون تصمیم گیری در نظام سلامت شرکت کردند.
1403/07/11
10
مهر
تحقق شعار "فردایی برای همه سالمندان" نیازمند تلاش همگانی است
به گزارش روابط عمومی، رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه معاون بهداشتی با حضور در آسایشگاه سالمندان خواجه نصیر روز سالمند را به سالمندان این آسایشگاه تبریک گفت.
1403/07/10
08
مهر
✅ آنچه برای سلامت "قلب" باید بدانید
به گزارش روابط عمومی،8 مهر «روز جهانی قلب» به منظور افزایش آگاهی در مورد این عضو مهم بدن نامگذاری شده است؛در کشور ما نیز که بیماریهای قلبی یکی از مشکلات و چالش های مهم سلامت تبدیل شده، می توان دراین روز اقدامات مختلفی را برای مقابله با این بیماریها و در جهت افزایش آگاهی عمومی برنامه ریزی کرده و ا ...
1403/07/08
آرشیو