به گزارش روابط عمومی، در این نشست مسائل بهداشتی، درمانی، دارویی و غذایی شهرستان مراغه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر صومی، رئیس کلان منطقه 2، در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذائی مراغه گفت: باید به این نکته توجه کرد که تنها 25 درصد از امور سلامت به طور مستقیم برعهده بهداشت و درمان است و این امر نشانگر مسئولیت سایر ادارات در کمک به تامین سلامت و ایمنی جامعه می باشد.
وی افزود: برنامه ریزی های صورت گرفته در کلان منطقه 2 آمایشی با هدف رفع مشکلات بهداشتی و درمانی منطقه صورت می گیرد و علیرغم مشکلات اقتصادی موجود سعی شده است خدمات به بهترین نحو ارائه شود. اما اگر کاستی وجود داشته باشد ما امادگی ورود و حل آن را داریم.
رئیس کلان منطقه 2 آمایشی با اشاره به اهمیت پرداخت مطالبات معوق کارکنان گفت: این موضوع به صورت جدی پیگیری می شود و بزودی با تخصیص اعتبار مربوط پرداخت خواهد شد.
وی در رابطه با بدهی های بیمه ها گفت: بیمه سلامت در این راستا به تعهدات خود عمل کرده اما بیمه تامین اجتماعی در پرداخت بدهی های خود از بابت بخش درمان و سلامت از برنامه پیش بینی شده عقب بوده است.
دکتر صومی با تاکید بر لزوم تکمیل همه بخش های بیمارستان سینای مراغه نیز گفت: با توجه به بیمارپذیر بودن این شهرستان، تجهیز و راه اندازی کامل بخش های این مرکز درمانی زمینه ساز ارائه خدمات مناسب به بیماران منطقه خواهد شد.
وی افزود: با تامین و رفع مشکل نیروی انسانی بیمارستان سینای مراغه، بخش های اصلی این مرکز درمانی تا دهه فجر امسال راه اندازی می شود.
رئیس کلان منطقه 2 همچنین با اشاره به نقش خیران سلامت در توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی افزود: انتظار از این شهرستان در جذب خیران در این حوزه بیشتر بوده و نباید مشارکت های خیران در این زمینه منحصر به موارد خاص شود.
وی همچنین گفت: هم اکنون نیز به جز برخی اقلام خاص دارویی، مشکلی در زمینه تامین دارو به ویژه داروهای بیماری خاص در منطقه وجود ندارد.
دکتر صومی با اشاره به مشکلات زیست محیطی در این شهرستان اضافه کرد: تصفیه خانه فاضلاب این شهرستان جوابگوی تصفیه پساب ها نبوده و با جاری شدن این پسماندها، آلودگی زیست محیطی ایجاد شده است.
فرماندار مراغه نیز در این نشست گفت: دانشکده علوم پزشکی مراغه پیشرفت های قابل توجهی در زمینه توسعه و ارائه خدمات داشته است کمااینکه در بخش بهداشت رضایمندی مردم نشانگر این امر است اما به نظر می رسد باید به بخش درمان هم توجه شود تا رضایت مردم حاصل شود.
وی با تاکید بر لزوم پیگیری مصوبات کارگروه شهرستانی سلامت و امنیت غذائی ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی به عنوان دبیر این کارگروه در پیگیری مصوبات مسئول پیگیری مصبات است اما از ادارات دیگر هم انتظار می رود نقش خود را در امر سلامت ایفاء کنند.
ایشان همچنین از مکان یابی برای بیمارستان 350 تختخوابی این شهرستان خبرداد و افزود: برای این منظور مکان مناسبی شناسایی شده و در دست مطالعه است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه هم عدم هم خوانی مطالبات و بدهی های بیمه و عمل به پیوست سلامت توسط نهادها و ادارات مسئول را دو چالش مهم بخش سلامت شهرستان عنوان کرد.
دکتر تنومند گفت: دانشکده علوم پزشکی مراغه به عنوان دبیر کارگروه سلامت شهرستان، نقش محوری در بررسی مسائل مربوط به سلامت بازی می کند اما واقعیت این است که برای عملیاتی کردن مصوبات این کارگروه به همکاری و همراهی سایر نهادها و ادارات نیاز دارد.
گفتنی است در ابتدای این نشست معاونین درمان، بهداشت و غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی مراغه گزارشی از دستاوردها و چالش های حوزه بهداشت و درمان شهرستان مراغه ارائه دادند.