تاریخ : سه شنبه 2 خرداد 1402

اجرای برنامه مراقبت سلامت جوانان و نوجوانان باعث ارتقا سلامت می شود

رئیس دانشکده با بیان  اینکه برنامه مراقبت سلامت نوجوانان و جوانان با تأکید بر آگاهی از سلامت خود، پیشگیري از بیماری ها و مخاطرات شایع این دوران و اولویت های آمـوزشی آن، یکی از ارزشمندترین اقدامات حوزه سلامت است افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۱ درصد نوجوانان تحت برنامه مراقبت وزارت بهداشت با میانگین ۱۰.۹۹ خدمت از کل ۱۲ خدمت موجود در این طرح، پايش شده اند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه، دکتر الله وردی ارجمند افزود: یکی از خدمات مهم و قابل ارائه برای گروه هدف نوجوانان، برنامه مراقبت و ارزیابی پزشکی و غیرپزشکی گروه سنی 5 تا 18 سال است، که هر سه سال یکبار، توسط مراقب سلامت و پزشک عمومی، به صورت رایگان انجام می شود و در صورت لزوم، برای انجام آزمایش های پاراکلینیک یا درمان، به آزمایشگاه یا مراکز تخصصی ارجاع می شود.

وی ادامه داد: در این راستا ۸۱ درصد از  دانش آموزان پایه های پیش دبستانی، اول، چهارم، هفتم و دهم این شهرستان در سال گذشته مورد ارزیابی پزشکان و مراقبین سلامت قرار گرفتند.

وی اذعان کرد: در حوزه جوانان نیز در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۰ درصد جوانان ارزیابی سلامت شده اند که با توجه به آمار های کشوری، رتبه مناسبی می باشد.

وی اذعان کرد: هم چنین در این مدت برای ۵۷۵۳ نفر دوره های آموزشی با موضوع ازدواج سالم و پایدار توسط کارشناسان بهداشتی برگزار شده است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز گفت: هر سه  سال یک بار برنامه مراقبت دوره ای و پیشگیری از رفتارهای آسیب رسان در گروه سنی نوجوانان و جوانان ( گروه سنی 5 تا 30 سال) انجام می پذیرد چرا که این دو دوره از مراحل مهم رشدی است .

دکتر حق گشایی افزود: هرچند در دوران جوانی رشد جسمی به آن سرعت و کیفیت که در دوره‌های کودکی و نوجوانی وجود دارد چشم‌گیر نیست اما هنوز جوان در شرایطی قرار دارد که نیازهای تغذیه‌ای، بهداشت و ... اهمیت ویژه‌ای در سلامت او، اطرافیان و نسل بعد از او دارند و بر این اساس مجموع معاونت بهداشتی این دانشکده با تلاش های مستمر توسط کارشناسان دوره دیده پیگیر این موضوع در گروه های هدف هستند.

وی در پایان گفت : در اين معاونت  مراقبت های بهداشتی  توسط مراقبان سلامت و پزشکان  باهدف تامين، حفظ و ارتقاي سلامت آنان در همه ابعاد جسمي، رواني و اجتماعي انجام می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه واحد سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس یکی از واحدهای تابعه معاونت بهداشتی این دانشکده است که هدف تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نوجوانان، جوانان و دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی را بر عهده دارد. در این راستا فعالیت های این واحد شامل دو گروه سنی نوجوان (۱۸-۵ سال دانش آموز و غیردانش آموز) و جوان (۳۰-۱۸ سال دانشجو و غیردانشجو) می باشد.

• در سه شنبه 2 خرداد 1402

پیشگیری از سقط جنین عمدی از برنامه های اولویت دار نظام سلامت است

احکام حقوق سال ۱۴۰۳ کارکنان دانشکده صادر شد

سامانه جدید "پیک" دانشکده علوم پزشکی مراغه بهره برداری شد