تاریخ : دوشنبه 9 خرداد 1401

معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات؛

خانواده ها نقش موثری در کاهش و کنترل دخانیات در فرزندان را دارند

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه دکتر عبداله نژاد ، معاونت بهداشتی این دانشکده به مناسبت هفته بدون دخانیات (۴ تا ۱۰ خرداد ماه) با این روابط عمومی مصاحبه کرد.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه در این مصاحبه گفت: هفته ملی بدون دخانیات امسال از سوی وزارت بهداشت ، با شعار دخانیات تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما نامگذاری شده است.

وی افزود: دخانیات یکی از اصلی ترین عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، تنفسی و انواع سرطان است  به طوری که سالانه حدود شش میلیون نفر در  جان خود را به جهت بیماری های ایجاد شده در اثر استعمال دخانیات از دست می دهند . متاسفانه در کشورمان نیز این آمار به شصت هزار نفر می رسد.

وی اذعان کرد: در دخانیات بیش از ۴۵۰۰ نوع ماده شیمیایی وجود دارد، دود بازدم یا دود دست دوم نیز حاوی بیش از ۲۵۰ ماده سمی است  که برای سلامتی مضر می باشد.

وی‌با اشاره به مضرات دود دست دوم اضافه کرد: بیشترین مواجهه افراد با دود دست دوم سالمندان و کودکان می باشند که در معرض خطر انواع  بیماری ها هستند. دخانیات در هر نوع و شکل آن زیان آور  است. مصرف دخانیات سلامت شخص مصرف ‌کننده و اشخاصی که در معرض دود حاصل از آن قرار گرفته ‌اند را تهدید می‌ کند.

وی ادامه داد: متاسفانه سن مصرف سیگار  در ایران به دوازده سال رسیده که زنگ خطری برای سلامت آحاد جامعه و جوانان می باشد، همچنین ۳۵ درصد  دانشجویان از قلیان و دخانیات استفاده می کنند.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در خانواده اذعان کرد: ۴۱ درصد اعتیاد به سیگار از جمع دوستان شروع می شود که باید خانواده ها فرهنگ نه گفتن را به فرزندان خود بیاموزند و حساسیت ویژه ای برای موضوع خود مراقبتی  باید لحاظ گردد.

وی در پایان گفت: در همین راستا، همانند سنوات گذشته برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مرتبط با بزرگداشت روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات سال ۱۴۰۱  در دستورکار قرار گرفته است که هماهنگی با سازمان ها و ارگان های مختلف در جهت آگاهی سازی و مبارزه با دخانیات، برگزاری دوره های پیشگیری از اعتیاد و همینطور تشدید نظارت بر اماکن عمومی از جمله آنهاست.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی مراغه هر ساله به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بدون دخانیات در تاریخ ۳۱ ماه می ( ۱۰ خردادماه)، اقدامات وسیعی  در سراسر جهان و همینطور ایران، برای تنویر افکار عمومی و آگاه در خصوص مضرات استعمال دخانیات، ترفندهای صنایع دخانی برای جذب افراد و اهمیت ترک دخانیات انجام می شود.
  • در دوشنبه 9 خرداد 1401

نجات جان یک نوزاد دیگر با کمک مرکز مردمی نفس مراغه

حضور اساتید، دانشجوسان و کارکنان دانشکده در راهپیمایی روز جهانی قدس

1403/01/18